“Αυτούς τους νέους θέλω να τιμήσω”

Η αρχηγός της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον έκανε σήμερα παραλληλισμό μεταξύ της δολοφονίας των τριών παιδιών και ενός καθηγητή σε εβραϊκό σχολείο, στην Τουλούζη, στη νοτιοδυτική Γαλλία, και των νέων της Γάζας ή της Συρίας.

“Όταν σκεφτόμαστε αυτό που συνέβη σήμερα στην Τουλούζη, όταν θυμόμαστε αυτό που συνέβη στη Νορβηγία πριν από ένα χρόνο, όταν γνωρίζουμε αυτό που συμβαίνει στη Συρία, όταν βλέπουμε αυτό που συμβαίνει στη Γάζα και σε διάφορα μέρη του κόσμου, σκεφτόμαστε τους νέους και τα παιδιά που χάνουν τη ζωή τους”, δήλωσε η κα. Αστον στο περιθώριο της συνόδου για την παλαιστινιακή νεολαία στις Βρυξέλλες.

“Αυτούς τους νέους θέλω να τιμήσω”, πρόσθεσε, αναφερόμενη επίσης “στα παιδιά στο Βέλγιο που έχασαν τη ζωή τους σε μια φοβερή τραγωδία”, στο δυστύχημα με το λεωφορείο στην Ελβετία την περασμένη εβδομάδα.

Η Αστον εξήρε τους νεαρούς Παλαιστίνιους που “ενάντια σε κάθε προσδοκία συνεχίζουν να μαθαίνουν, να εργάζονται, να όνειρεύονται και να προσβλέπουν σε ένα καλύτερο μέλλον”.

Ένας άγνωστος οπλοφόρος που επέβαινε σε ένα σκούτερ σκότωσε έναν καθηγητή θρησκευτικών 30 ετών, τα παιδιά του ηλικίας 3 και 6 ετών και την 10χρονη κόρη του διευθυντή ενός εβραϊκού Γυμνασίου-Λυκείου στην Τουλούζη. Ο δράστης στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε επίσης σοβαρά, ένας 17χρονος, σύμφωνα με τον εισαγγελέα αυτής της γαλλικής πόλης.

Αυτή είναι η πρώτη αντισημιτική επίθεση αυτού του μεγέθους στη Γαλλία εδώ και 30 χρόνια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ