Αυτός είναι ο πρώτος σκύλος που ανέβηκε στα Ιμαλάια – ΦΩΤΟ

Είναι ο πρώτος σκύλος που φτάνει στην κορυφή του Baruntse στο Νεπάλ. Το σκυλί που ονομάζεται Mera έφτασε στην κορυφή του Baruntse στο Νεπάλ χωρίς καμία βοήθεια και μάλιστα ήταν σε θέση να τρέχει χαρούμενο που τα κατάφερε!

Η αδέσποτη Μέρα πέρασε τρεις εβδομάδες αναρρίχησης μαζί με τον επικεφαλής της αποστολής Dan Wargowsky, από το Σιάτλ. Όλοι οι ορειβάτες δήλωσαν πως δεν είχαν ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο.

Τα Ιμαλάια έχουν τις υψηλότερες κορυφές σ’όλο τον κόσμο. Ο Dan Wargowsky και η ομάδα του ανέβηκαν στην κορυφή του Μπαρούτσε στο Νεπάλ και έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι μια αδέσποτη σκυλίτσα τους ακολουθούσε στα 7.300 μέτρα υψόμετρο.

Ο αρχηγός της αποστολής ονόμασε το σκυλί Μέρα διότι όταν την βρήκαν βρίσκονταν σε μια κορυφή που λεγόταν έτσι. Από την ημέρα εκείνη και μετά, ο Dan και η Μέρα ήταν αχώριστοι και μάλιστα έμεναν στην ίδια σκηνή για να κρατάνε ο ένας τον άλλο ζεστό.

Και το ευχάριστο ήταν πως στο τέλος της επιτυχημένης αποστολής αναρρίχησης, η Μέρα υιοθετήθηκε από τον αρχηγό της βάσης κατασκήνωση των ορειβατών.

Πηγή: bbc.co.uk

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.