Αυτοκτονίες στον τουρκικό στρατό

Αυτοκτονίες στον τουρκικό στρατό

Σοκ προκαλούν οι αυτοκτονίες στρατιωτών στον τουρκικό στρατό, με την Επιτροπή του Κοινοβουλίου που διερευνά τις συνθήκες θανάτου τους να μη μπορεί να διευκρινίσει αν πράγματι όλες οι περιπτώσεις είναι αυτοκτονίες ή υπάρχει και βίαιη συμπεριφορά εντός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Χουσείν Αϊγκιούν, τόνισε πως οι συνθήκες θανάτου των στρατιωτών μπορούν να χαρακτηριστούν μόνο ως ύποπτες.

Οι εξηγήσεις που δίνουν οι επίσημες αρχές στις οικογένειες για την αιτία θανάτου των παιδιών τους είναι συνήθως η αυτοκτονία, ο θανάσιμος τραυματισμός με πυροβόλα όπλα ή η απώλεια κατά την εκπαίδευση.

Σύμφωνα με την επιτροπή του τουρκικού Κοινοβουλίου, τα τελευταία 2,5 χρόνια αυτοκτόνησαν 175 στρατιώτες, ενώ τα τελευταία 10 χρόνια 934 στρατιώτες. Αυτό προβληματίζει έντονα την Επιτροπή, οι υπεύθυνοι της οποίας αναφέρουν ότι «τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν σκοτωθεί 834 Τούρκοι στρατιώτες στις μάχες με το PKK ενώ έχουμε περισσότερα θύματα από τις αυτοκτονίες».

Σύμφωνα με την ίδια Επιτροπή, κάθε χρόνο 140.000Τούρκοι φαντάροι υποβάλλουν αίτημα ψυχολογικής στήριξης κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Επίσης, τα τελευταία 5 χρόνια 3.476 αξιωματικοί έλαβαν διάφορες ποινές λόγω βίαιης συμπεριφοράς τους απέναντι στους στρατιώτες.

 

Πηγή:Ελεύθερος Τύπος

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ