Αυτοί είναι οι Τσετσένοι βομβιστές

Αυτοί είναι οι Τσετσένοι βομβιστές

Δύο νεαρά αδέρφια από την Τσετσενά, ο Τζοχάρ και ο Τάμερλαν Τσαρνάεφ, είναι σύμφωνα με το FBI οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης στον μαραθώνιο της Βοστώνης.

Οι αρχές βρίσκονται σε ανθρωποκυνηγητό αυτή την ώρα για τον εντοπισμό του Τζοχάρ, αφού ο αδερφός του, Ταμερλάν, έπεσε νεκρός κατά την διάρκεια της πρωινής καταδίωξης.

Έζησαν μαζί στην Norfolk Street στο Cambridge, με τον θείο τους Ρουσλάν Τσάρνι, να δηλώνει στο Associated Press ότι οι νεαροί Τσετσένοι ζούσαν μαζί, κοντά Βοστώνη και βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες  περίπου μια δεκαετία. Ήρθαν από την Τσετσενία, η οποία μαστίζεται από μια ισλαμική εξέγερση με αποσχιστικούς πολέμους.

Τον Μάιο του 2011, ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ, αρίστευσε στο γυμνάσιο και κέρδισε μια υποτροφία 2.500 δολαρίων στο Cambridge της Μασαχουσέτης, για να συνεχίσει τις σπουδές του. Τώρα διαφεύγει και περιγράφεται ως «ένοπλος και επικίνδυνος ύποπτος για την βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης.

Πριν μεταβεί στις ΗΠΑ, ήταν μαθητής σε πρότυπη σχολή στην Μαχατσκάλα, την πρωτεύουσα του Νταγκεστάν, μια μουσουλμανική δημοκρατία στο Βόρειο Καύκασο της Ρωσίας που έχει καταστεί επίκεντρο της ισλαμικής εξέγερσης που χύθηκε πάνω από την Τσετσενία. Σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, δηλώνει ότι γνωρίζει Τσετσενικά, καθώς και άπταιστα αγγλικά και ρωσικά.

Ως κοσμοθεωρία του περιγράφει το «Ισλάμ» και λέει ότι προσωπικός στόχος του είναι η «καριέρα και τα χρήματα».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα spotcrime.com, ο Τάμερλαν συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία, τον Ιούλιο του 2009, μετά από την επίθεση στη φίλη του.

Παράλληλα, ήταν ερασιτέχνης μποξέρ και είχε συμμετοχή στο διεθνές τουρνουά Golden Gloves το 2009.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ