Αυτό είναι το νέο παλάτι του Ερντογάν στη Μαρμαρίδα – Με 300 δωμάτια η πολυτελής εξοχική κατοικία

Μπορεί η Τουρκία να αντιμετωπίζει οικονομική κρίση και η πλειοψηφία του λαού της γείτονος να υποφέρει, όμως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχωρά κανονικά το πλάνο του για την πολυτελή εξοχική κατοικία του στη Μαρμαρίδα. Όπως αναφέρει η Cumhuriyet, διέρρευσαν τα σχέδια και πολλή συζήτηση γίνεται στην Τουρκία για τη χλιδή. Βρίσκεται σε μια έκταση 92 στρεμμάτων, ακούγεται ότι έχει 300 δωμάτια ενώ διαθέτει ιδιωτική πισίνα και ιδιωτική παραλία. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί ξένοι ηγέτες φιλοξενούνται τακτικά στα θέρετρα του Ερντογάν και έτσι από την τουρκική προεδρία “δικαιολογούν” τα τόσα πολλά δωμάτια.

Τα γραφικά του έργου του Προεδρικού Κρατικού Ξενώνα, που ολοκληρώθηκαν το 2019 και δεν παρουσιάστηκαν στο κοινό, κοινοποιήθηκαν από τον αρχιτέκτονα Şefik Birkiye. Μεταξύ 2018 και 2021, 640 εκατομμύρια τουρκικές λίρες δαπανήθηκαν από τον προϋπολογισμό της Προεδρίας για το Okluk State Guest House, γνωστό ως “Θερινό Παλάτι”.

Οι αντιδράσεις από την πλευρά της Αντιπολίτευσης είναι έντονες. Κατηγορεί τον Τούρκο Πρόεδρο για σπατάλη σε μια στιγμή που η οικονομία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και όταν ο πληθωρισμός καλπάζει. Πολλοί εργαζόμενοι και συνταξιούχοι δε, διαμαρτύρονται ότι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα λόγω της μεγάλης ακρίβειας που υπάρχει και των χαμηλών εισοδημάτων.

Ο αρχιτέκτονας Şefik Birkiye έκανε το όνομά του γνωστό στην Τουρκία ως αρχιτέκτονας του Προεδρικού Συγκροτήματος που χτίστηκε στην Άγκυρα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ