Αυτό είναι το μικρότερο κινητό στον κόσμο – ΦΩΤΟ

H βρετανική εταιρεία Zanco παρουσίασε ένα νέο κινητό τηλέφωνο που είναι το μικρότερο σε μέγεθος στον κόσμο.

Η συσκευή που έχει το μέγεθος ενός αντίχειρα, λειτουργεί στο δίκτυο δεύτερης γενιάς (2G), έχει ύψος 46,7 χιλιοστά (λίγο πάνω από 4,5 εκατοστά), πλάτος 21 χιλιοστά (δύο εκατοστά) και βάρος μόλις 13 γραμμαρίων. Η οθόνη του κινητού είναι μόνο μισή ίντσα και διαθέτει ανάλυση 64Χ32. Η μπαταρία είναι 200 mΑh και φορτίζεται μέσω θύρας micro USB, επιτρέποντας 180 λεπτά ομιλίας ή τρεις μέρες σε αναμονή (standby).

Το κινητό, που δεν έχει βγει ακόμα στην αγορά, διαθέτει μικροσκοπικό πληκτρολόγιο και έτσι ο χρήστης του μπορεί να κάνει κλήσεις και να στέλνει γραπτά μηνύματα. Ωστόσο, δεν υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Παρότι η τάση είναι τα κινητά να γίνονται ολοένα πιο μεγάλα, κάποιες εταιρείες ακολουθούν την αντίθετη κατεύθυνση, θεωρώντας ότι κάποιοι χρήστες προτιμούν τα μικρότερα κινητά. Η αστυνομία φοβάται ότι οι χρήστες αυτοί θα είναι οι φυλακισμένοι, καθώς μια τόσο μικρή συσκευή είναι ευκολότερο να τρυπώσει παράνομα στη φυλακή.

Η ανάπτυξη του τηλεφώνου, σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail, έγινε μέσω καμπάνιας συλλογής χρημάτων στο διαδικτυακό τόπο Kickstarter. Η Zanco το προωθεί ως το τέλειο τηλέφωνο για “μπακ-απ”, καθώς και για κάθε περίσταση που ο χρήστης δεν θέλει να κουβαλάει μαζί του μια μεγάλη συσκευή, π.χ. ενώ αθλείται κάνοντας τζόκινγκ, ποδήλατο κ.α.

Οι πωλήσεις του τηλεφώνου αναμένεται να αρχίσουν το Μάιο 2018 σε τιμή κοντά στις 40 λίρες.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή ΦΩΤΟ: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Daily Mail, Zanco

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.