Αυτή είναι η μυστική συνταγή της Coca-Cola;

Αυτή είναι η μυστική συνταγή της Coca-Cola;

 

Σάλος προκλήθηκε στο διαδίκτυο στο άκουσμα της είδησης ότι ένας άνδρας από την Τζόρτζια των ΗΠΑ ανακάλυψε τη μυστική συνταγή της Coca-Cola, η οποία αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό για περισσότερο από 100 χρόνια και βρίσκεται κλειδωμένη σε ένα χρηματοκιβώτιο στα γραφεία της εταιρείας στην Ατλάντα. 

Ο πιλότος Κλιφ Κλούγκε και η σύζυγός του Αρλίν Ρίνγκολντ υποστηρίζουν ότι πριν από τέσσερα χρόνια αγόρασαν αρκετά κουτιά με παλιά έγγραφα. Στο κουτί με τις επιστολές, βρήκαν μία συνταγή από το 1943, που ο Κλούγκε θεωρεί ότι πρόκειται για τη συνταγή της Coca-Cola , λόγω αρκετών αναφορών που γίνονται στο αναψυκτικό.

Ο Κλούγκε έβγαλε αμέσως… στο “σφυρί” τη συνταγή αυτή. Η τιμή εκκίνησης της σε δημοπρασία στο Ebay είναι 5 εκ. ευρώ, ενώ αν κάποιος θέλει να την αγοράσει αυτόματα, μπορεί να διαθέσει μόλις … 15 εκ. ευρώ! Μέχρι στιγμής, κανείς δεν έχει κάνει προσφορά…

 

Κανείς βεβαίως δεν γνωρίζει εάν πρόκειται όντως για την αυθεντική συνταγή ή για κάποια συνταγή ενός άλλου παρεμφερούς αναψυκτικού…

 

Ο Κλούγκε προσπάθησε να επικοινωνήσει με την Coca-Cola. “Μου είπαν ότι θα του τηλεφωνούσαν σε επτά με δέκα ημέρες και δεν με πήραν ποτέ πίσω”, τόνισε ο ίδιος σε δηλώσεις του.

Από την πλευρά του, ο Τεντ Ράιαν, αρχειοφύλακας της εταιρείας ήταν κατηγορηματικός, θεωρώντας ότι η “συνταγή αποτελεί φόρμουλα για ένα αναψυκτικό ΄τύπου Coca-Cola’ αλλά όχι την συνταγή της Coca-Cola”.

 

Δείτε τη συνταγή όπως αναρτήθηκε στο Ebay

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ