Αυτή είναι η επικεφαλής της Σερβίας στη μάχη κατά του κορονοϊού – ΦΩΤΟ

Τον δικό της ΕΟΔΥ έχει η Σερβία και φυσικά τον ανάλογο Σωτήρη Τσιόδρα. Μόνο που στην περίπτωση της Σερβίας επικεφαλής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας “Μίλαν Γιοβάνοβιτς Μπατούτ” είναι η εντυπωσιακή ξανθιά δρ. Νταρίτσα Κίσιτς Τεπαβσέβιτς

Η επιδημιολόγος τέθηκε στο στόχαστρο των ΜΜΕ πρόσφατα γιατί η ίδια εμφανίζεται χωρίς προστατευτική μάσκα. Ωστόσο η ίδια εξήγησε ότι η μάσκα δεν είναι για τους υγιείς παρά μόνο για τους αρρώστους.

Η εντυπωσιακή αναπληρώτρια διευθύντρια του Ινστιτούτου Μπατούτ γεννήθηκε το 1975 στο Σαράγεβο.

Σύμφωνα με τα βιογραφικά της στοιχεία, αποφοίτησε από τη Σχολή Ιατρικής του Βελιγραδίου το 2001. Έλαβε το μεταπτυχιακό της δίπλωμα από την ίδια σχολή το 2006 στον τομέα της επιδημιολογίας και το διδακτορικό της στο θέμα «Προγνωστική αξία της ποιότητας ζωής στην αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της νόσου σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας».

Τον Φεβρουάριο του 2002 εξελέγη στη θέση βοηθού εκπαιδευόμενου για το θέμα της Επιδημιολογίας στη Σχολή Ιατρικής. Εκλέχτηκε Επίκουρη Καθηγήτρια τον Μάιο του 2007 και πάλι τον Ιούνιο του 2010. Στο τέλος αυτού του έτους προτάθηκε για τη θέση του Επίκουρου Καθηγητή. Είναι σήμερα αναπληρώτρια καθηγήτρια στη Σχολή Ιατρικής του Βελιγραδίου. Είναι αναπληρώτρια διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας της Σερβίας “Μίλαν Γιοβάνοβιτς Μπατούτ”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ