Αυτή είναι η αιχμηρή επιστολή Αναστασιάδη με την οποία “ξήλωσε” τον Αρχηγό της Κυπριακής Αστυνομίας

Στη δημοσιότητας δόθηκε η επιστολή με την οποία ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης παύει από τα καθήκοντά του τον Αρχηγό της Κυπριακής Αστυνομίας, λόγω της υπόθεσης του serial killer.

Με επιστολή του στον «φίλο Αρχηγό», ο Πρόεδρος κοινοποιεί τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Ο Πρόεδρος, που απέστειλε την επιστολή μετά τη συνάντηση με τον Ζαχαρία Χρυσοστόμου, εκφράζει τη θέση ότι υπήρχε διαφαινόμενη αμέλεια ή παράλειψη των καθηκόντων αστυνομικών οργάνων στη διερεύνηση καταγγελιών για γυναίκες που είχαν εξαφανιστεί.Ταυτόχρονα, γνωστοποιεί ότι οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση, λαμβάνοντας υπόψη την αρχή ότι ο εκάστοτε προϊστάμενος μιας Αρχής, καλείται να αναλάβει την ευθύνη αποκατάστασης του κύρους του Σώματος, αλλά και την διά λόγους πολιτικής ευθιξίας παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης.

«Παρά ταύτα, δεν μπορώ να αγνοήσω το έργο που έχετε επιτελέσει κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας σας ως Αρχηγού της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου, κάτι για το οποίο θερμά σας ευχαριστώ», καταλήγει ο Πρόεδρος στην επιστολή του.

Πηγή: philenews.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ