Αυθόρμητη συγκέντρωση 500 ανθρώπων στο Μόντρεαλ σε αλληλεγγύη προς τη Γαλλία

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι Καναδοί μπήκαν στο στόχαστρο ή βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων των χθεσινοβραδινών επιθέσεων στο Παρίσι και σημείωσε ότι η κυβέρνησή του θα επικεντρωθεί στην εγγύηση της ασφάλειας με σεβασμό στην ελευθερία των πολιτών για να αντιμετωπίσει τους φόβους για μελλοντικές επιθέσεις.

“Είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα, αλλά προφανώς οι κυβερνήσεις έχουν ευθύνη να φροντίζουν για την ασφάλεια των πολιτών τους, υπερασπιζόμενες παράλληλα τα δικαιώματά μας και τις ελευθερίες μας, και αυτή η ισορροπία είναι κάτι στο οποίο η καναδική κυβέρνηση και πράγματι όλες οι κυβερνήσεις στον κόσμο θα επικεντρωθούν”, δήλωσε ο Τριντό σε δημοσιογράφους στην Οτάβα, καθώς ετοιμαζόταν να αναχωρήσει για την σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) που πραγματοποιείται αύριο, Κυριακή, και μεθαύριο, Δευτέρα, στην Τουρκία.

Την ίδια ώρα περίπου 500 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν αυθόρμητα στο Μόντρεαλ σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τα θύματα μερικές ώρες μετά τις επιθέσεις.

“Δεν θα υποχωρήσουμε (…) θα υπερασπιστούμε τις αξίες μας”, δήλωσε η Κατρίν Φεγέ, γενική πρόξενος της Γαλλίας στο Μόντρεαλ, στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί, το οποίο δεν αποθαρρύνθηκε από την βροχή που έπεφτε εκείνη την ώρα.

“Ποτέ δεν θα υποκύψουμε στον εκβιασμό”, δήλωσε παράλληλα ο δήμαρχος του Μόντρεαλ Ντένις Κοντέρ, ο οποίος στεκόταν δίπλα της.

Στη συνέχεια το πλήθος έψαλε τον Εθνικό Ύμνο της Γαλλίας, την Μασσαλιώτιδα, προτού τηρήσει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων των χθεσινοβραδινών επιθέσεων.

“Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε τους Γάλλους και να τους διαβεβαιώσουμε για την αλληλεγγύη μας”, πρόσθεσε ο Κοντέρ, ο οποίος είχε τηλεφωνήσει λίγο νωρίτερα στην δήμαρχο του Παρισιού Αν Ινταλγκό.

“Δεν υπάρχει καμία περίπτωση υποχώρησης σε οποιαδήποτε μορφή εκφοβισμού”, σημείωσε και ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης:

Τηλεφωνική γραμμή εκτάκτου ανάγκης του ελληνικού προξενείου στο Παρίσι

Τα πρωτοσέλιδα του γερμανικού Τύπου για τη φρίκη στο Παρίσι

Το κινητό τον έσωσε από τη σφαίρα των τζιχαντιστών – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ