Αυστρία: Πέθανε μετά το πάρτι μετάδοσης κορονοϊού -Εξαντλήθηκε αποπαρασιτικό φάρμακο που χορηγείται σε ζώα

Πάρτι μετάδοσης κορονοϊού διοργανώνονται στην Αυστρία με την προσδοκία ότι όσοι κολλήσουν θα έχουν μία ήπια εξέλιξη. Παράλληλα, στη χώρα έχει εξαντληθεί γνωστό παρασιτοκτόνο (ivermectin) επειδή ο αρχηγός του ακροδεξιού FPÖ, ο οποίος είναι θετικός στον κορονοϊό, το συνέστησε ως φάρμακο για τη νόσο.

Σύμφωνα με την «Kleine Zeitung», η οποία επικαλείται γιατρό από τη Στυρία, σε πολλές μικρότερες πόλεις της Αυστρίας διοργανώνονται το τελευταίο διάστημα συγκεντρώσεις πολλών ατόμων σε κλειστούς χώρους, με σκοπό τη μετάδοση του κορονοϊού. «Οι άνθρωποι ελπίζουν ότι θα έχουν μια ήπια εξέλιξη, αλλά αυτό δεν μπορεί κανείς να το προβλέψει», ανέφερε ο γιατρός.

Κορονοϊός Αυστρία

Παράλληλα, επεσήμανε ότι υπάρχει ήδη ένα άτομο 55 ετών, το οποίο πέθανε από σοβαρές επιπλοκές της Covid-19 και είχε μολυνθεί σε ένα τέτοιο πάρτι, ενώ άλλα τέσσερα άτομα κάτω των 30 ετών νοσούν με ηπιότερα συμπτώματα. Ο άνδρας αυτός πλήρωσε με τη ζωή του την πεποίθηση ότι η μόλυνση από κορονοϊό είναι λιγότερο επικίνδυνη από τον εμβολιασμό κατά της Covid-19.

Από την άλλη, μια γυναίκα δίνει μάχη για τη ζωή της σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, επειδή δηλητηριάστηκε μετά τη λήχη του αποπαρασιτικού φαρμάκου ιβερμεκτίνη, το οποίο χορηγείται στα ζώα και κυρίως στα άλογα, θεωρώντας ότι θα τη βοηθούσε να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό, από τον οποίο είχε προσβληθεί.

Το συγκεκριμένο φάρμακο έχει πλέον εξαντληθεί σε πολλά φαρμακεία της Αυστρίας, αφότου ο αρχηγός του FPÖ Χέρμπερτ Κικλ, ο οποίος είναι θετικός στον κορονοϊό, το συνέστησε ως μέρος του «Σχεδίου Β» του κόμματός του, το οποίο τάσσεται κατά του εμβολιασμού και των μέτρων που εφαρμόζει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της πανδημίας.

Να σημειωθεί ότι η ιβερμεκτίνη (ivermectin) είναι μέλος της κατηγορίας αβερμεκτίνης και έχει υψηλή συγγένεια με διαύλους χλωριούχου γλουταμικού που είναι παρόντες σε ασπόνδυλα νευρικά και μυϊκά κύτταρα. Με την πρόσδεσή του σε αυτούς τους διαύλους, προάγει την αύξηση της διαπερατότητας μεμβράνης για τα ιόντα χλωρίου, οδηγώντας σε υπερπόλωση του νευρικού ή μυϊκού κυττάρου, με αποτέλεσμα νευρομυϊκή παράλυση που μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο ορισμένων παρασίτων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ