Αυστρία: Φρίκη με συνωμοσιολόγο που κρατούσε μικρά παιδιά κλεισμένα σε κελάρι

Μια συγκλονιστική υπόθεση προκαλεί φρίκη σε Αυστρία και Βρετανία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, έξι μικρά παιδιά, από την Βρετανία, ηλικίας κάτω των 5 ετών ζούσαν μέσα σε εγκαταλελειμμένο κελάρι, μαζί με έναν άνδρα από την Αυστρία και την σύζυγό του.

Αυστρία: Η στιγμή που η χιονοστιβάδα «καταπίνει» τους 10 σκιέρ – Τρομακτικό ΒΙΝΤΕΟ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, τα παιδιά δεν ήταν κλειδωμένα στο κελάρι, δεν ήταν παραμελημένα ούτε είχαν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση. Ο Αυστριακός ηλικίας 54 ετών, φέρεται πάντως να είναι φανατικός οπαδός θεωριών συνωμοσίας, από τις οποίες προφανώς ήθελε να προστατευτεί. Μαζί του στο κελάρι που στην ουσία ήταν κρησφύγετο, ζούσε και η ηλικίας 40 ετών σύζυγός του. Η υπόθεση δεν θα είχε ανακαλυφθεί, αν ο Αυστριακός δεν είχε εμπλακεί σε βίαιο επεισόδιο με κοινωνικούς λειτουργούς, στους οποίους επιτέθηκε με σπρέι πιπεριού. Εκείνοι κάλεσαν την αστυνομία, η οποία τον έψαξε και τον βρήκε στο κελάρι.

Αυστρία: Σώοι και οι δέκα σκιέρ που καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα

Τα παιδιά εντοπίστηκαν στον ίδιο χώρο στο μικρό χωριό Ομπριτς . Εκτιμάται ότι πρόκειται για οικογένεια, αποτελούμενη από τα έξι παιδιά ηλικίας επτά μηνών έως πέντε ετών, η οποία ζούσε στο κελάρι, που είχε  πωληθεί σε μια αγγλική εταιρεία. Δεν είναι σαφές πόσο ζούσαν κλεισμένοι οι έξι άνθρωποι στο κελάρι, θεωρείται όμως βέβαιο ότι είχαν μείνει εκεί, για αρκετούς μήνες.

Σύμφωνα με την Daily Mail υπήρξαν καταγγελίες από κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι θεωρούσαν ότι το κελάρι ήταν άδειο και εγκαταλειμμένο, αλλά το τελευταίο διάστημα  άκουγαν φωνές παιδιών, οπότε κάλεσαν τις κοινωνικές υπηρεσίες. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι  ο άνδρας επιτέθηκε σε δύο κοινωνικούς λειτουργούς με σπρέι πιπεριού την Πέμπτη το μεσημέρι. Στη συνέχεια φέρεται να οχυρώθηκε στο κτίριο, οπότε κλήθηκε η αστυνομία και ο άνδρας συνελήφθη.

Οι αστυνομικοί έμειναν έκπληκτοι όταν ψάχνοντας το κτίριο έφτασαν στο υπόγειο. Εκεί βρήκαν τα έξι παιδιά μαζί με πολλά όπλα. Ο χώρος είχε ανακαινιστεί  ανακαινιστεί ώστε να υπάρχουν  πόρτες, παράθυρα, νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και κάμερες παρακολούθησης, αλλά λέγεται ότι είχε «ανεπαρκείς συνθήκες υγιεινής» και κρίθηκε «ακατάλληλος για παιδιά». Το κελάρι είχε προσαρμοστεί για να υποστηρίξει στοιχειωδώς ζωή με ασφάλεια, για το λόγο αυτό είχαν τοποθετηθεί και οι κάμερες ασφαλείας. Τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν  ότι ο άνδρας υπέστη εμμονή με τις θεωρίες συνωμοσίας , μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία. Οι κάτοικοι της περιοχής περιέγραψαν τον 54χρονο ως «έξυπνο», αλλά ανέφεραν ότι συνδεόταν με ομάδες θεωρητικών συνωμοσίας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ