Αυστραλία: Σε κρίσιμη κατάσταση η 95χρονη που χτυπήθηκε με τέιζερ, σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός

Αίσθηση έχει προκαλέσει το συμβάν σε οίκο ευγηρίας στο Σίδνει στην Αυστραλία, όπου αστυνομικός χρησιμοποίησε τέιζερ για να ακινητοποιήσει γυναίκα 95 ετών που πάσχει από άνοια. Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα, σε διαθεσιμότητα πλέον ο αστυνομικός.

Περισσότερες λεπτομέρειες έγιναν γνωστό για το περιστατικό στον οίκο ευγηρίας Yallambee στην Κούμα, περίπου 300 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Σίνδεϊ. Την περασμένη Τετάρτη(18/5) η αστυνομία ειδοποιήθηκε από το προσωπικό ότι μία 95χρονη κρατούσε μαχαίρι κρέατος και ήταν εκτός εαυτού. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να την ηρεμήσουν αλλά εκείνη δεν άφηνε το μαχαίρι και άρχισε να τους πλησιάζει. Τότε ο ένας την χτύπησε με το τέιζερ, με αποτέλεσμα η γυναίκα να πέσει στο έδαφος και να χτυπήσει το κεφάλι της.

“Δεν χρειαζόταν η επιβολή του νόμου”

Για το περιστατικό μίλησε ο αναπληρωτής επιθεωρητής της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας, ο Πίτερ Κότερ: “Την ώρα που τη χτύπησαν με το τέιζερ πλησίαζε τους αστυνομικούς, αλλά, πρέπει να παραδεχθούμε, με αργό βήμα. Είχε περιπατητήρα, αλλά κρατούσε και μαχαίρι”.

“Χρησιμοποίησαν τέιζερ, όταν το μόνο που χρειαζόταν ήταν μια καλή κουβέντα (…) ήταν σε σύγχυση, κάτι που συμβαίνει στους ανθρώπους που πάσχουν από άνοια, χρειαζόταν γλυκιές κουβέντες και βοήθεια. Δεν χρειαζόταν την επιβολή του νόμου”, δήλωσε ο τοπικός αξιωματούχος Άντριου Θάλερ.

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός 

Αξίζει να σημειωθεί ότι  αστυνομικός που χτύπησε την ηλικιωμένη με το τέιζερ έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ έχει ξεκινήσει έρευνα για “κρίσιμο περιστατικό κατηγορίας 1”, στην οποία συμμετέχει το τμήμα ανθρωποκτονιών. “Κατηγορίας 1” θεωρούνται από την αστυνομία της Αυστραλίας περιστατικά τα οποία ο τραυματισμός μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο ή σε επικείμενο θάνατο. Οι κάμερες που φέρουν πάνω τους οι αστυνομικοί έχουν καταγράψει το περιστατικό, όμως, σύμφωνα με τον Κότερ, δεν είναι προς το δημόσιο συμφέρον να δοθεί στη δημοσιότητα το υλικό αυτό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ