Αυστραλία – Περισσότερα από εκατό σπίτια καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές

Δασικές πυρκαγιές κατέστρεψαν πάνω από εκατό σπίτια στη νότια Αυστραλία χθες, ανήμερα των Χριστουγέννων, αλλά δεν υπήρξαν θύματα, ανακοίνωσαν σήμερα επίσημες πηγές.

Οι πυρκαγιές έπληξαν δύο πόλεις που βρίσκονται νοτιοδυτικά της Μελβούρνης, τη Γουάϊ Ρίβερ και τη Σεπαρέσιον Κρικ, όπου πολλές από τα 116 πληγείσες κατοικίες ήταν εξοχικά σπίτια.

Δύναμη περίπου 500 πυροσβεστών επιχειρεί για να θέσει υπό έλεγχο τις φωτιές.

Σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, ο πρωθυπουργός της πολιτείας Βικτόρια, Ντάνιελ Άντριους, εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι οι πυρκαγιές δεν προκάλεσαν ανθρώπινα θύματα, αντίθετα με εκείνες του 2009 που άφησαν πίσω τους 173 νεκρούς και χιλιάδες σπίτια να έχουν γίνει στάχτη. “Μπορούμε να ξαναχτίσουμε τα σπίτια, φυσικά. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα”, δήλωσε.

Η φωτιά κοντά στην παράκτια πόλη Λορν προκλήθηκε από έναν κεραυνό στις 19ης Δεκεμβρίου αλλά ενισχύθηκε χθες από τις υψηλές θερμοκρασίες και τους ισχυρούς ανέμους.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, η βροχή και ψυχρότερες καιρικές συνθήκες μείωσαν η ένταση των πυρκαγιών.

Οι πυρκαγιές σε θαμνώδεις και δασικές εκτάσεις είναι πολλές στην Αυστραλία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στο νότιο ημισφαίριο. Οι δασικές πυρκαγιές προκάλεσαν τον θάνατο επτά ανθρώπων φέτος.

Νωρίτερα ο Κρεγκ Λάπσλεϊ, ανώτερος αξιωματικός της πυροσβεστικής υπηρεσίας και επικεφαλής των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων είχε δηλώσει ότι 53 σπίτια καταστράφηκαν από τις φλόγες.

Οι υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις σε αρκετές παράκτιες περιοχές στη Βικτόρια και έχουν προβλέψει επικίνδυνες καιρικές συνθήκες και περισσότερες πυρκαγιές με τον ερχομό του νέου έτους. To τηλεοπτικό δίκτυο Sky News Australia μετέδωσε ότι οι πυρκαγιές αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016.

Διαβάστε επίσης:

Πως ο Ερντογάν έσωσε άνδρα από την αυτοκτονία – ΒΙΝΤΕΟ

Τα παρασκήνια του κοινού μηνύματος Αναστασιάδη – Ακιντζί – ΒΙΝΤΕΟ

Έφτασε με το αναπηρικό καροτσάκι από τη Συρία στην Ευρώπη – BINTEO

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ