Αφρική: Πέθανε στην αγκαλιά του καλύτερου φίλου του ο γορίλας που… είχε γίνει διάσημος για τη selfie

Το γύρο του διαδικτύου κάνει η συγκινητική ιστορία της Ndakasi, ενός θηλυκού γορίλα στην Αφρική, που στο παρελθόν έγινε… διάσημη μετά τη selfie φωτογραφία με τον φύλακα του Εθνικού Πάρκου Virunga στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, όπου εκείνο το διάστημα φυλασσόταν η τριχωτή σταρ.

γορίλας selfie

Δυστυχώς, όμως πλέον δεν βρίσκεται στη ζωή, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση αξιωματούχων, στις 26 Σεπτεμβρίου και έχοντας συμπληρώσει τα 14 έτη, άφησε την τελευταία της πνοή στην αγκαλιά του επιστάτη του κέντρου Senkwekwe, ο οποίος τη φρόντιζε μέχρι σήμερα. Μάλιστα, η σκηνή αυτή απαθανατίστηκε σε σχετική φωτογραφία, που προκαλεί συγκίνηση σε όποιον την αντικρίζει.

γορίλας αφρική

Ήταν προνόμιο να υποστηρίζω και να φροντίζω ένα τόσο αγαπημένο πλάσμα

Το Κέντρο Senkwekwe μέσα στο πάρκο 3.100 τετραγωνικών μιλίων στο ανατολικό Κονγκό είναι η μόνη εγκατάσταση παγκοσμίως που φροντίζει ορφανούς γορίλες που βρέθηκαν σε βουνά. Η Ndakasi ήταν μόλις δύο μηνών όταν οι δασοφύλακες την ανακάλυψαν τον Απρίλιο του 2007, προσκολλημένη στο σώμα της μητέρας της που είχε δολοφονηθεί από ένοπλα μέλη της πολιτοφυλακής, λίγες ώρες νωρίτερα.

«Ήταν προνόμιο να υποστηρίζω και να φροντίζω ένα τόσο αγαπημένο πλάσμα, ειδικά γνωρίζοντας το τραύμα που υπέστη σε πολύ μικρή ηλικία», δήλωσε ο Andre Bauma, ο επιστάτης που ήταν ο τελευταίος που την αποχαιρέτησε πριν αυτή υποκύψει στα συμπτώματα μιας χρόνιας ασθένειας που την ταλαιπωρούσε.

«Η γλυκιά φύση και η ευφυΐα  αυτού του πλάσματος με βοήθησε να καταλάβω τη σχέση μεταξύ ανθρώπων και των μικρών πιθήκων και το γιατί πρέπει να κάνουμε ό, τι περνά από το χέρι μας για να τους προστατεύουμε» τόνισε ο ίδιος μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ήταν αχώριστοι φίλοι από τότε που ο γορίλας βρέθηκε στο βουνό

Ο Andre ήταν αυτός που είχε παραλάβει τη μικρή τότε Ndakasi, όταν είχε μεταφερθεί στο πάρκο από το βουνό. Όλη τη νύχτα κρατούσε το μωρό κοντά του, κρατώντας το μικροσκοπικό κορμί της σφιχτά στο γυμνό στήθος του για να της προσφέρει ζεστασιά και άνεση. Και από τότε δεν αποχωρίστηκε ποτέ ο ένας τον άλλον. Ήταν οι καλύτεροι φίλοι», όπως αποκάλυψαν οι υπεύθυνοι του πάρκου λίγο μετά το λυπηρό γεγονός.

Να σημειωθεί ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός των συγκεκριμένων εκπροσώπων του ζωικού βασιλείου κινδύνευσε αρκετά το 2007, την περίοδο που γεννήθηκε η Ndakasi, αλλά πλέον το είδος έχει αυξηθεί περίπου κατά 47 % σε περίπου 1.063 φέτος, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του πάρκου.

Πρόκειται για μια από τις ιστορίες εκείνες, οι οποίες -μεταξύ άλλων- σου υπενθυμίζουν ποιο είναι το νόημα της πραγματικής φιλίας…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ