Αφγανός σκότωσε Αμερικανό

Αφγανός σκότωσε Αμερικανό

Ένας Αφγανός που φορούσε στολή του αφγανικού στρατού πυροβόλησε σήμερα εναντίον Αμερικανών στρατιωτών στα ανατολικά της χώρας, σκοτώνοντας τουλάχιστον έναν εξ αυτών, όπως ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι και η ISAF.

«Ένας άνδρας που φορούσε τη στολή του αφγανικού στρατού πυροβόλησε εναντίον αμερικανών στρατιωτών στην πόλη Σαράνα (πρωτεύουσα της επαρχίας Πακτίκα), κοντά στο γραφείο του κυβερνήτη», δήλωσε ένας αφγανός αξιωματικός, ο οποίος πρόσθεσε ότι δύο στρατιώτες έχουν τραυματιστεί.

Η Διεθνής Δύναμη Αρωγής για την Ασφάλεια (ISAF) του Αφγανιστάν, η οποία τελεί υπό την διοίκηση του NATO, επιβεβαίωσε ότι ένας στρατιώτης δέχθηκε πυροβολισμούς από έναν άνδρα που φορούσε στολή των δυνάμεων ασφαλείας, όμως δεν έκανε κανένα σχόλιο για την εθνικότητα του θύματος, ούτε σχετικά με το αν ο Αφγανός φορούσε στρατιωτική στολή.

Η εκ των έσω επίθεση αυτή στην επαρχία Πακτίκα είναι η τέταρτη σε λιγότερο από έναν μήνα. Σύμφωνα μάλιστα με έναν απολογισμό του Ρόιτερς, το σημερινό συμβάν είναι το δέκατο φέτος και ανεβάζει τον απολογισμό των θανάτων ξένου προσωπικού στο Αφγανιστάν στους 15.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ