Αφγανιστάν: Viral η ΦΩΤΟ του παιδιού που κοιμάται ενώ Αμερικανός στρατιώτης το έχει σκεπάσει με το σακάκι του

Συγκίνηση προκαλεί η φωτογραφία ενός μικρού παιδιού από το Αφγανιστάν το οποίο κοιμάται εξαντλημένο στο πάτωμα αεροπλάνου, ενώ ένας Αμερικανός στρατιωτικός της Πολεμικής Αεροπορίας το έχει σκεπάσει με το σακάκι της στολής του για να το κρατά ζεστό.

Ανάμεσα στους εκατοντάδες ανθρώπους που προσπαθούσαν να διαφύγουν την περασμένη Κυριακή από την Καμπούλ, ενώ οι Ταλιμπάν επέλαυναν, ήταν και αυτό το παιδί, που η φωτογραφία του κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Η χειρονομία του Αμερικανού στρατιώτη επαινέθηκε από τους ανωτέρους του.

Η στρατηγός Jacqueline D. Van Ovost, διοικήτρια της Command Mobility Command έγραψε στο twitter: “Η γενναιότητα και η προσαρμοστικότητα που επέδειξαν οι Total Force Mobility Airmen τις τελευταίες ημέρες προκαλεί δέος. Είμαι εντυπωσιασμένη από το θαρραλέο, ικανό πνεύμα και περήφανη που υπηρετώ δίπλα τους. Προβολή αποφασιστικής δύναμης & παράδοση ελπίδας … Πάντα! #ProudtoBe”.

Σύμφωνα με το περιοδικό People, ο υποσμηνίας Νίκολας Μπάρον, ο υπεύθυνος επιβίβασης-αποβίβασης του C-17 ήταν αυτός που προσέφερε τη στολή του στο παιδί, ενώ τη φωτογραφία τράβηξε επίσης ο ανθυποσμηναγός Μαρκ Λόσον. Το αγόρι ήταν ένας από τους 823 επιβαίνοντες στο C-17 που εγκατέλειψε την Καμπούλ για το Κατάρ. Ήταν αδιευκρίνιστο με ποιον ταξίδευε το παιδί, αν και τα παιδιά πρέπει να συνοδεύονται κατά την εκκένωση.

Η πτήση αυτή στην οποία επέβαινε το αγόρι έγινε viral καθώς ο κυβερνήτης αποφάσισε να πετάξει παρά το γεγονός ότι είχε εκατοντάδες ανθρώπους υπεράριθμο, καθώς το αεροσκάφος προορίζεται για περίπου 180 επιβαίνοντες. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, στην πτήση επέβαιναν 640 άνθρωποι, ωστόσο, αργότερα η Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι σ’ αυτόν τον αριθμό δεν περιλαμβάνονταν τα 183 παιδιά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ