Αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς στη Γάζα

Μαχητικά αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας και τηλεκατευθυνόμενα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη του Ισραήλ εξαπέλυσαν αλλεπάλληλα πλήγματα εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας , μερικές ώρες μετά τα επεισόδια στα σύνορα στα οποία σκοτώθηκε ένας 15χρονος Παλαιστίνιος και τραυματίστηκαν άλλοι 200 και πλέον διαδηλωτές.

Δεν έχουν αναφερθεί θύματα από τα αεροπορκά πλήγματα μέχρι στιγμής.

Οι επιδρομές έγιναν σε αντίποινα για τον ελαφρύ τραυματισμό ενός ισραηλινού στρατιώτη από τα θραύσματα χειροβομβίδας που ερρίφθη εναντίον του ανατολικά της πόλης Ράφα, στα σύνορα, σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ που επικαλέστηκαν έναν εκπρόσωπο των ένοπλων δυνάμεων.

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης στη Γάζα, ανταποδίδοντας τις αεροπορικές επιδρομές, Παλαιστίνιοι εκτόξευσαν αυτοσχέδιες ρουκέτες και άνοιξαν πυρ με όλμους εναντίον του νότιου Ισραήλ. Δεν αναφέρθηκαν θύματα ούτε από αυτές τις βολές.

Το Ισραήλ και η Χαμάς έχουν εμπλακεί τρεις φορές σε πόλεμο από το 2008. Από το 2014 ως σήμερα τα μέρη τηρούν μια άτυπη κατάπαυση του πυρός, που όμως παραβιάζεται συχνά.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ