Αερομεταφορές: Ίλιγγος από τα ποσά των απωλειών στην εποχή του κορονοϊού

Καίριο πλήγμα έχουν δεχθεί οι αερομεταφορές στην εποχή του κορονοϊού, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών με τα νούμερα να είναι ιλιγγιώδη και να επιβεβαιώσουν πως «πρόκειται για τη χειρότερη χρονιά στην ιστορία της αεροπορίας».

Σύμφωνα με την IATA, λοιπόν, η κρίση του κορονοϊού θα οδηγήσει την αεροπορική βιομηχανία σε ετήσιες απώλειες ρεκόρ 84 δισεκατομμυρίων δολαρίων καθώς το 2020 καθίσταται «η χειρότερη χρονιά στην ιστορία της αεροπορίας». Επίσης «μετά τις καθαρές απώλειες 84 δισεκ. δολαρίων φέτος, προβλέπουμε επιπλέον απώλειες 15 δισεκ. δολαρίων το 2021», εξήγησε η IATA, καθώς οι 290 αεροπορικές εταιρείες που είναι μέλη της πλήττονται σκληρά από το κλείσιμο των συνόρων που αποφασίσθηκε παντού στον κόσμο για να σταματήσει η μετάδοση του κορωνοϊού.

Η κυκλοφορία των επιβατών των αερογραμμών αναμένεται να αυξηθεί κατά 55% το 2021 σε σύγκριση με φέτος, ενώ θα παραμείνει κατά 29% κάτω από τα επίπεδα του 2019, ανέφερε η IATA σε επικαιροποιημένη πρόβλεψή της.

Με πληροφορίες από τη WSJ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ