Αμπντουλχαμίντ Χαν: Ξεκίνησε τη γεώτρηση – “Με τις προσευχές του έθνους μας, το πλοίο θα είναι τυχερό” λέει ο Ντονμέζ

Το τουρκικό γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίτ Χαν ξεκίνησε την Τετάρτη 17/8 την πρώτη του γεώτρηση στο πηγάδι Yorukler-1.

“Με τον “ιδρώτα” των μηχανικών μας και τις προσευχές του έθνους μας, το πλοίο μας θα είναι τυχερό και η γεώτρησή του θα είναι καρποφόρα” ανέφερε ο Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παράλληλα, εξέφρασε την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να έρθουν γρήγορα καλά νέα από τη Μεσόγειο, μετά τις θετικές εξελίξεις στη Μαύρη Θάλασσα, όπως σημείσε.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το «anadolu» ο Ντονμέζ έγραψε στην ανάρτησή του ότι «το γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίντ Χαν ξεκίνησε σήμερα την πρώτη του γεώτρηση στο Γιορουκλέρ 1. Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε συνέχεια στα χαρμόσυνα νέα από την Μαύρη Θάλασσα με νέα καλά νέα στη Μεσόγειο αυτή τη φορά. Με τον ιδρώτα των μηχανικών μας και τις προσευχές του έθνους μας, ας είναι η τύχη του πλοίου μας καλή και η γεώτρησή του καρποφόρα».

Το έβδομης γενιάς γεωτρύπανο, που η τιμή του πλησιάζει τα 200 εκατ. δολάρια, θα πραγματοποιήσει γεωτρήσεις στην περιοχή έως τις 7 Οκτωβρίου και αν χρειαστεί η παραμονή του θα παραταθεί.

Όπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος, το νέο αυτό απόκτημα, είναι το σύμβολο του νέου ενεργειακού οράματος της Τουρκίας και το πρώτο βήμα του «ολοκληρωμένου επιχειρηματικού σχεδίου της χώρας στην Ανατολική Μεσόγειο».

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.