800 δάσκαλοι σε «ερωτικό πάρτι»

800 δάσκαλοι σε «ερωτικό πάρτι»

Σκάνδαλο ξέσπασε στην Παραγουάη μετά την αποκάλυψη πως εκατοντάδες καθηγητές κατηγορούνται για χορό με στρίπερς κατά τη διάρκεια μιας επίσημης εκδήλωσης.

Η ανώτατη αξιωματούχος σε θέματα εκπαίδευσης δήλωσε πως θα προχωρήσει σε έρευνα μετά από τη δημοσίευση στα μέσα ενημέρωσης της Παραγουάης, ενός βίντεο από κινητό τηλέφωνο που δείχνει τους καθηγητές να χορεύουν με στρίπερς, σε ένα γεγονός που περιέγραφαν ως «ερωτικό πάρτι».

Οι δάσκαλοι είχαν την άδεια να σταματήσουν για λίγο τη διδασκαλία και να συμμετάσχουν σε ομαδικές δραστηριότητες σε ένα καταφύγιο έξω από την πρωτεύουσα της χώρας, Ασουνσιόν. Σύμφωνα όμως με την έρευνα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, δεν συζήτησαν μόνο για τα μαθήματα ή τη διδασκαλία.

Το βίντεο από το κινητό τηλέφωνο που δημοσίευσε το CNN δείχνει ημίγυμνους άνδρες στρίπερς να χορεύουν με καθηγήτριες ενώ οι θεατές χειροκροτούσαν.

Περίπου 800 καθηγητές παραβρίσκονταν στην εκδήλωση, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

«Η ανησυχία μας είναι πως η εκπαίδευση είναι μια βασική υπηρεσία. Ποια είναι λοιπόν τα κίνητρα για να αφήσουν τα μαθήματα και τους μαθητές τους; Προφανώς με την άδεια του σωματείου τους» δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Μάρτα Λαφουέντε.

Το υπουργείο Παιδείας ερευνά 79 διευθυντές σχολείων που συμμετείχαν επίσης στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ένα ράντσο 25 χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με ορισμένους αξιωματούχους των σχολείων, η παρουσία των στρίπερς δεν ήταν προγραμματισμένη και συνέβη χωρίς τη συγκατάθεση των διοργανωτών.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Διευθυντών του Δημοσίου περιέγραψε το γεγονός ως ανήθικο και ζήτησε την τιμωρία των υπευθύνων.

Καταρχήν οι διοργανωτές της εκδήλωσης θα πρέπει να τιμωρηθούν, δήλωσε ο διευθυντής του σωματείου Μιγκέλ Μαρέκος. Οι αξιωματούχοι όμως θα προχωρήσουν κι ένα βήμα παραπέρα όσον αφορά στην τιμωρία.

«Στη συνέχεια, όλοι όσοι συμμετείχαν θα πάρουν μέρος σε μια πνευματική εκδήλωση» δήλωσε « για να τους μιλήσει κάποιος για τις αξίες».

 

Πηγή: CNN

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.