Πλίμουθ: Το “σκοτεινό” παρελθόν του μακελάρη – Φανταζόταν ότι ήταν ο “Εξολοθρευτής”

Νέες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το μακελειό στο Πλίμουθ, στη νότια Αγγλία. Ο 22χρονος Jake Davison, που πυροβόλησε και σκότωσε πέντε άτομα, πριν στρέψει το όπλο στον εαυτό του και αυτοκτονήσει, ήταν ένας “μηδενιστής” YouTuber, που φανταζόταν ότι είναι ο “Εξολοθρευτής”.

Σε βίντεο που δημοσιεύει η Daily Mail, ο εκπαιδευόμενος χειριστής γερανού ακούγεται να παραπονιέται ότι είναι “χοντρός, άσχημος και παρθένος” και εμφανίζεται να έχει εμμονή με το να είναι ελκυστικός για τις γυναίκες. Ο ίδιος, ωστόσο, φέρεται να μην βρισκόταν σε σχέση.

Ο 22χρονος bodybuilder προκάλεσε μακελειό χθες το βράδυ στο Πλίμουθ, όταν άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως σε ένα πάρκο, με αποτέλεσμα να πέσουν νεκροί πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένα κορίτσι πέντε ετών. Λίγο μετά, αυτοκτόνησε. Πριν το μακελειό, είχε ανοίξει πυρ και κατά συγγενών του, που βρίσκονταν σε σπίτι της περιοχής. Η μητέρα του, η οποία πρόσφατα νίκησε τον καρκίνο, μια αδελφή και ένας αδελφός του, ζουν όλοι στην πόλη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, ο δράστης περιγράφει επίσης τις σχέσεις του με το κίνημα “incel”, που συνδέεται με μαζικές δολοφονίες από μισογυνιστές στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Οι αστυνομικές Αρχές, ανακοίνωσαν ότι το μακελειό δεν συνδέεται με τρομοκρατική ενέργεια, όμως, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, πέρυσι υπήρξαν αναφορές που προειδοποιούσαν ότι το κίνημα “incel” αποτελούσε μία “αυξανόμενη απειλή” για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η χθεσινή αιματηρή επίθεση, είναι η πρώτη που αφορά σε “ενεργό ένοπλο” στη Βρετανία έπειτα από 11 χρόνια και αναμένεται να πυροδοτήσει τις συζητήσεις για το πώς ο Davison κατάφερε να αποκτήσει ένα όπλο, σε μία χώρα με αυστηρούς ελέγχους για οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ