Eσωτερική έκθεση του CDC: Η μετάλλαξη “Δέλτα” είναι τόσο μεταδοτική όσο η ανεμοβλογιά

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) περιέγραψαν τη μετάλλαξη “Δελτα”, σύμφωνα με δημοσίευμα των NY TIMES, ως άκρως μεταδοτική και συγκεκριμένα όσο και η ανεμοβλογιά.

Η εφημερίδα επικαλείται εσωτερικό έκθεση του CDC. Η μετάλλαξη είναι επίσης πιο πιθανό να “σπάσει” τις προστασίες που παρέχονται από τα εμβόλια, ανέφερε η έκθεση, προσθέτοντας ότι η ανανέωση των οδηγιών του οργανισμού για τη χρήση μάσκας από τους πλήρως εμβολιασμένους Αμερικανούς την Τρίτη βασίστηκε σε αυτό το έγγραφο.

Ωστόσο, τα στοιχεία του CDC δείχνουν ότι τα εμβόλια είναι πολύ αποτελεσματικά στην πρόληψη σοβαρής νόσου, νοσηλείας και θανάτου σε εμβολιασμένους, σημειώνεται στο έγγραφο.

Νέα έρευνα έδειξε ότι τα εμβολιασμένα άτομα που είχαν μολυνθεί με τη μετάλλαξη “Δέλτα” είχαν τεράστιες ποσότητες του ιού στη μύτη και τον λαιμό, δήλωσε η διευθύντρια του CDC Rochelle Walensky στους Times. Η “Δέλτα” είναι πιο μεταδοτική από τους ιούς που προκαλούν MERS, SARS, Ebola, το κοινό κρυολόγημα, την εποχική γρίπη και την ευλογιά. Το άμεσο επόμενο βήμα για την υπηρεσία είναι να “αναγνωρίσει ότι ο πόλεμος έχει αλλάξει” τονίζεται στην έκθεση. Το CDC αναμένεται να δημοσιεύσει πρόσθετα στοιχεία για τη μετάλλαξη μέσα στην ημέρα, ανέφεραν οι NYT.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ