Τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού προτείνει το Ισραήλ – Ποιους αφορά

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ανακοίνωσε πως η χώρα θα προσφέρει τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού στους πολίτες άνω των 60 ετών που ήδη έχουν εμβολιαστεί. Με αυτήν την ανακοίνωση του Ναφτάλι Μπένετ, το Ισραήλ γίνεται η πρώτη χώρα που προσφέρει τρίτη δόση του εμβολίου της Pfizer/BioNtech σε ευρεία κλίμακα. “Απόψε ανακοινώνω την έναρξη της εκστρατείας για τη χορήγηση ενισχυτικού εμβολίου, του τρίτου εμβολίου” είπε ο Μπένετ στο μήνυμά του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση. “Η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή. Επίσης, η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι τα εμβόλια προστατεύουν από σοβαρή νοσηρότητα και θάνατο. Και όπως το αντιγριπικό εμβόλιο που πρέπει να ανανεώνεται κατά καιρούς, έτσι συμβαίνει και σ’ αυτήν την περίπτωση” τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός στο μήνυμά του.

Η απόφαση έρχεται σε μια περίοδο όπου καταγράφεται αύξηση μολύνσεων και υπάρχουν σημάδια ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου μειώνεται με την πάροδο του χρόνου, όπως μετέδωσε το Associated Press.

Οι άνθρωποι άνω των 60 ετών που είχαν εμβολιαστεί πριν από πέντε μήνες, έχουν επιλεγεί για να τους χορηγηθεί η τρίτη δόση. Ο Μακάμπι, ένας από τους τέσσερις κρατικούς οργανισμούς υγείας ανακοίνωσε πως τα μέλη του μπορούν ήδη να εγγραφούν και οι εμβολιασμοί να ξεκινήσουν την Κυριακή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ