Τρεις νεκροί από τη φονική πυρκαγιά στην Αττάλεια – Συγκλονίζουν οι εικόνες καταστροφής

Τρεις νεκροί, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Γεωργίας Μπεκίρ Πακντεμιρλί και η εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών AFAD, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της φονικής πυρκαγιάς που μαίνεται για δεύτερη μέρα στη νότια Τουρκία. Περισσότεροι από 150 άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, καθώς είχαν ανάγκη από ιατρική φροντίδα ή υπέστησαν ζημιές οι περιουσίες τους από τη φωτιά, ενώ η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται…

Οι υψηλές θερμοκρασίες και οι ισχυροί άνεμοι συνέβαλαν στην εξάπλωση της φωτιάς γύρω από την πόλη Μαναβγκάτ που βρίσκεται 75 χιλιόμετρα ανατολικά της Αττάλειας, και σε γειτονικά χωριά. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, ένας 82χρονος άνδρας βρέθηκε νεκρός στη διάρκεια της εκκένωσης της περιοχής Κεπεζμπελένι, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 16 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Μαναβγκάτ, ενώ μία ομάδα δέκα ατόμων διασώθηκε, αφού είχε αποκλειστεί πάνω σε μια βάρκα στο γειτονικό φράγμα Οϊμαπινάρ για να σπεύσει λίγο αργότερα ο Μπεκίρ Πακντεμιρλί να ανακοινώσει ότι εντοπίστηκαν ακόμη δύο νεκροί στην περιοχή Ντεγκίρμενλι της Αττάλειας, περίπου 20 χιλιόμετρα ανατολικά της Μαναβγκάτ.

Σύμφωνα με την AFAD, 122 άνθρωποι έχουν επηρεαστεί από τις πυρκαγιές και 58 έχουν τραυματιστεί και λαμβάνουν θεραπεία. Όσο για τις δυνάμεις πυρόσβεσης, στο σημείο επιχειρούν ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο, ένα drone, 19 ελικόπτερα, περίπου 250 οχήματα και 960 πυροσβέστες, ενώ η Τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος έστειλε προσωπικό και συσκευασίες τροφίμων στην περιοχή.

Σύμφωνα με την AFAD, σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή και κινδυνεύουν από την φωτιά εκκενώθηκαν, ενώ υπήρξαν καταστροφές σε πολλές οικίες, γραφεία, αγροκτήματα, θερμοκήπια και οχήματα.

Συνολικά οι τουρκικές αρχές εκκένωσαν 18 χωριά και περιφέρειες της Αττάλειας, ενώ ακόμη 16 χωριά εκκενώθηκαν στις γειτονικές επαρχίες Άδανα και στη Μερσίνη, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Γεωργίας.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ