Η στιγμή που ο πανίσχυρος σεισμός “χτυπά” την Αλάσκα – ΒΙΝΤΕΟ

Στιγμές τρόμου στην Αλάσκα με τον σεισμό των 7,2 βαθμών που σημειώθηκε νωρίτερα. Τα βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δείχνουν πόσο ισχυρός ήταν ο σεισμός. Το έδαφος στην Αλάσκα συνεχίζει να “χορεύει” λόγω των μετασεισμών, οι οποίοι είναι μεγέθους 6,2 και 5,8 βαθμών. Οι κάτοικοι έτρεξαν να βγουν έξω από τα σπίτια τους και να μετακινηθούν σε ασφαλή σημεία.

Σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ ο σεισμός ήταν 7,2 βαθμών, το βάθος εντοπίστηκε στα 35 χλμ., ενώ εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι. Το Σύστημα Προειδοποίησης για τσουνάμι των ΗΠΑ υπολογίζει το μέγεθος του σεισμού στους 8,1 βαθμούς.

Η στιγμή που ηχεί η σειρήνα:

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο ο σεισμός είναι 8 βαθμών και το εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα.

Δημιουργήθηκε μποτιλιάρισμα, καθώς οι κάτοικοι προσπαθούσαν να μεταβούν σε υψηλότερο σημείο, λόγω της προειδοποίησης για τσουνάμι.

Ο μεγάλος σεισμός ξυπνά μνήμες στους κατοίκους από τον σεισμό του 2018 στο Άνκορατζ, που είχε προκαλέσει ζημιές σεδρόμους, γέφυρες και αγωγούς. Το βίντεο δείχνει μια μητέρα να αρπάζει το παιδί της και τρέχει να βγει έξω, ενώ ακολουθεί επίσης τρέχοντας ο σκύλος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ