“Σούπερ παλάτι” χτίζει ένας Κινέζος δισεκατομμυριούχος στην καρδιά του Λονδίνου

Ένας Κινέζος δισεκατομμυριούχος που έχτισε την αυτοκρατορία του αγοράζοντας ομπρέλες και κασέτες από το Χονγκ Κονγκ, πήρε το “πράσινο φως” ώστε να κατεδαφίσει μερικώς την έπαυλή του των 45 δωματίων στο Χάιντ Παρκ και να ανεγείρει στη θέση του ένα “σούπερ παλάτι” αξίας 500 εκατ. λιρών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Γουέστμινστερ ενέκρινε τα σχέδια του μεγιστάνα Cheung Chung Kiu, που έχει την έδρα του στο Χονγκ Κονγκ, για την ιδιοκτησία του αξίας 205 εκατ. λιρών στο Ναϊτσμπρίτζ, που περιλαμβάνουν εκτεταμένο υπόγειο και μία ξεχωριστή οροφή που μοιάζει με φωτοστέφανο.

Η ανακαίνιση σχεδόν από τα θεμέλια θα μετατρέψει το πολυτελέστατο οίκημα στο πιο ακριβό σπίτι της Βρετανίας. Στα μέσα της δεκαετίας του ’80 τα εφαπτόμενα τετραώροφα σπίτια ενοποιήθηκαν σε ένα ενιαίο. Το εκπληκτικό σπίτι ανήκε στο παρελθόν στον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας Σουλτάν μπιν Αμπντουλαζίν, που πέθανε το 2011. Ο Cheung δημιούργησε περιουσία όταν μετακόμισε στο Χονγκ Κονγκ στην εφηβεία του, αγοράζοντας εμπόρευμα στοκ, όπως ρολόγια, κασέτες, ομπρέλες και μετά τα μεταπωλούσε στην ηπειρωτική χώρα. Μετά απέκτησε ακίνητα σε γεωργικές περιοχές χτίζοντας το προφίλ του.

Τώρα έλαβε το “πράσινο φως” για να αναπτύξει το τεράστιο “σούπερ παλάτι” του, όπως το χαρακτηρίζουν τα βρετανικά Μέσα, παρά το γεγονός ότι οι επικεφαλής του Συμβουλίου επιβάλλουν περιορισμούς στην κατασκευή τεράστιων οικιών, μεγαλύτερων των 150 τμ. προκειμένου να υπάρχει χώρος για οικονομικά σπίτια. Καθώς το κτίριο ακόμη είναι καταχωρισμένο ως μονοκατοικία, οι κανόνες επιτρέπουν την ανανέωση και αντικατάστασή του. Οι γείτονες είχαν ενστάσεις που αφορούσαν κυρίως στην οροφή την οποία θεωρούν ότι είναι “εκτός” του ύφους της γειτονιάς τους ενώ την περιέγραψαν ως μια “ασυνήθιστη και οπτικά ενοχλητική παρέμβαση”.

σχολίασε κι εσύ