Αυτό είναι το σποτ της Αυστραλίας για τον εμβολιασμό που προκάλεσε σάλο – Γιατί ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων

Με ένα αμφιλεγόμενο σποτ που έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων η αυστραλιανή κυβέρνηση προσπαθεί να ενθαρρύνει τους πολίτες να εμβολιαστούν. Καθώς παρατηρείται αύξηση μολύνσεων λόγω της μετάλλαξης Δέλτα του ιού, η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει μία διαφημιστική καμπάνια προσπαθώντας να αναδείξει τον ισχυρό αντίκτυπο της νόσου. Δύο νέα σποτ της αξίας 30 εκατ. δολαρίων καμπάνιας, που στόχο έχει κυρίως τον πληθυσμό του Σίδνεϊ, δόθηκαν στη δημοσιότητα, με ένα από αυτά να χαρακτηρίζεται άκρως γραφικό. Σ’ αυτό, πρωταγωνιστεί μία νεαρή γυναίκα που νοσηλεύεται και δίνει μάχη για να αναπνεύσει με τη βοήθεια αναπνευστήρα. Το συγκεκριμένο σποτάκι έχει τίτλο “Don’t Be Complacent” (Μην εφησυχάζεις) και στόχο έχει να υπογραμμίσει τις επιπλοκές που μπορεί να επιφέρει ο ιός.

Στο μεταξύ η κυβέρνηση προσπαθούσε να επιτύχει τον αρχικό εμβολιαστικό στόχο των 4 εκατ. εμβολίων έως τον Μάρτιο 2021, ενώ ο αναθεωρημένος στόχος θέλει όλη τη χώρα να έχει εμβολιαστεί έως τον Οκτώβριο. Αυτό το μέρος της εκστρατείας που δόθηκε στη δημοσιότητα στο Σίδνεϊ έχει συγκεντρώσει σφοδρή δημόσια κριτική ότι είναι πολύ γραφική στην απεικόνιση των συμπτωμάτων του ιού.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σχετικά με την επικοινωνία του εμβολιαστικού προγράμματος, ανώτερος αξιωματικός, ο στρατηγός John Frewen, στο τμήμα των αυστραλιανών Δυνάμεων Αμύνης, που συντονίζουν τα εμβολιαστικά κέντρα, σχολίασε: Η διαφήμιση πολύ γραφικά απεικονίζει τις συνέπειες της μόλυνσης με κορονοϊό και αφήνει τους ανθρώπους χωρίς καμία αμφιβολία για το γεγονός ότι πρέπει να αυτοαπομονωθούν, να υποβληθούν σε τεστ και να εμβολιαστούν”. Παράλληλα, περιέγραψε το σποτ ως “γραφικό και ωμό” και μεταδόθηκε ιδιαίτερα στο Σίδνεϊ για να υπογραμμίσει προς τους κατοίκους της πόλης τη σημασία να παραμένουν σπίτι, να υποβάλλονται σε τεστ αν είναι αναγκαίο και να κλείνουν ραντεβού να εμβολιαστούν”.

Υπάρχει άλλη μία διαφημιστική εκστρατεία σχετικά με το πανεθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού υπό τον τίτλο “Arm Yourself” (Οπλίσου) για να ενημερώσει τους πολίτες για τα οφέλη του εμβολίου. Αυτή η εκστρατεία περιλαμβάνει τρία σποτ όπου οι άνθρωποι σηκώνουν μανίκι για να δείξουν το στίκερ του εμβολίου ενώ μία φωνή εξηγεί ότι αυτή είναι η καλύτερη άμυνα για όλους ενάντια στον ιό.

Ξέσπασμα της πανδημίας στο Σίδνεϊ

Στο μεταξύ, η χώρα ανακοίνωσε σήμερα τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο κρουσμάτων της Covid-19 που έχει καταγράψει μέσα στο 2021, σε μια έξαρση της πανδημίας που αποδίδεται στην ταχεία εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα του νέου κορονοϊού στο Σίδνεϊ παρά το γεγονός ότι η μεγαλύτερη πόλη της χώρας εισέρχεται στην τρίτη εβδομάδα σε καθεστώς lockdown.

Η πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, η Νέα Νότια Ουαλία ανέφερε 112 νέα κρούσματα τοπικής μετάδοσης, σχεδόν όλα στο Σίδνεϊ, στην πέμπτη συναπτή ημέρα που καταγράφεται αριθμός ρεκόρ κρουσμάτων, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ωστόσο υπήρξε ένα ενθαρρυντικό στοιχείο καθώς οι τελευταίες μολύνσεις ήταν άτομα που βρίσκονταν εκτός κοινότητας ενώ οι λοιμώξεις μειώθηκαν σε 34, από 45 την Κυριακή.

Η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, Γκλάντις Μπερετζίκλιαν δήλωσε ότι η πορεία αυτού του αριθμού μέσα στις επόμενες μέρες θα καθορίσει αν θα παραταθεί το lockdown στο Σίδνεϊ, που αναμένεται να λήξει την Παρασκευή. “Αυτός είναι ο αριθμός που πρέπει να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο κοντά στο μηδέν”, δήλωσε η Μπερετζίκλιαν. Όπως είπε η πλειονότητα των κρουσμάτων των τελευταίων 24 ωρών ήταν μέλη οικογενειών ή στενοί φίλοι ήδη μολυσμένων ατόμων.

Τα μέτρα lockdown στο Σίδνεϊ αυστηροποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο, με περιορισμό στους κατοίκους να κινούνται σε απόσταση 10 χλμ. από το σπίτι τους για άσκηση. Οι υπαίθριες συγκεντρώσεις έχουν περιοριστεί σε δύο άτομα και μόνο ένα άτομο ανά νοικοκυριό μπορεί να φεύγει από το σπίτι καθημερινά για να αγοράζει είδη πρώτης ανάγκης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ