Συναγερμός στο Άμστερνταμ – Πυροβόλησαν αστυνομικό ρεπόρτερ σε κεντρικό δρόμο της πόλης

Συναγερμός έχει σημάνει στις ολλανδικές αρχές έπειτα από πυροβολισμούς που δέχθηκε το βράδυ της Τρίτης σε δρόμο του Άμστερνταμ ένας εκ των κορυφαίων αστυνομικών ρεπόρτερ της χώρας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Parool”, τα πυρά δέχθηκε ο δημοσιογράφος Πέτερ Ντε Βρις που τραυματίστηκε σοβαρά και διακομίστηκε σε νοσοκομείο της πόλης.

Η αστυνομία στην ανακοίνωση της δεν κατονομάζει το θύμα της επίθεσης μένοντας μόνο στο γεγονός των πυροβολισμών. “Ένας άντρας δέχθηκε πυροβολισμούς; στη Λάνγκε Λαϊντεσβαρστράτ”, ανέφερε στην ανακοίνωσή της η αστυνομία και συμπλήρωνε: “Πολλές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κλήθηκαν και η αστυνομία αναζητά τον ύποπτο ή τους υπόπτους”. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της “Parool” που επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες, ο δημοσιογράφος έχει δεχθεί σφαίρα στο κεφάλι. Ο Ντε Βρις είναι διάσημος στην Ολλανδία, γνωστός για την ερευνητική του δουλειά, έπειτα από την απαγωγή το 1983 του μεγιστάνα της μπύρας, Φρέντι Χάινεκεν.

Ο Ολλανδός ρεπόρτερ έγινε γνωστός στις ΗΠΑ για τις έρευνές του για την εξαφάνιση της έφηβης Νάταλι Χολογούεϊ το 2006. Ο Ντε Βρις είχε δεχθεί απειλές στο παρελθόν από εγκληματίες του υποκόσμου, που συνδέονταν με αρκετές υποθέσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ