Νέα δήλωση Ζάεφ: Όλοι χρειάζεται να εκπαιδευτούμε για αυτές τις μεγάλες αλλαγές

Nέες διευκρινιστικές δηλώσεις έκανε ο Ζόραν Ζάεφ μετά το tweet του που προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς αποκάλεσε τη χώρα του Μακεδονία και όχι «Βόρεια Μακεδονία», στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου. «Όλοι χρειάζεται να εκπαιδευτούμε για αυτές τις μεγάλες αλλαγές», υποστήριξε σε συνέντευξή του στο OPEN και πρόσθεσε: «Αλλάξαμε το όνομα μας, από Δημοκρατία της Μακεδονίας σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, δεν ήταν εύκολο».

Εν συνεχεία ο κ. Ζάεφ επισήμανε ότι «όλοι οι οργανισμοί στη χώρα λειτουργούν στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών» για να παραδεχθεί, ωστόσο, στη συνέχεια ότι ναι μεν «είμαστε καλό παράδειγμα, αλλά μερικές φορές συμβαίνουν πράγματα που δεν συνάδουν με τη Συμφωνία». Υπογράμμισε ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι “σπάμε” τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Όσο για την ενόχληση της ελληνική κυβέρνησης, λόγω της στάσης του, ο κ. Ζάεφ σημείωσε: «Αν χίλιες φορές λες τη σωστή ορολογία, μερικές φορές μπορεί κάτι να πάει λάθος, αλλά δεν χρειάζεται να υπάρξουν αρνητικοί συνειρμοί στην Ελλάδα. Περιμένω όσο πιο σύντομα γίνεται, την επικύρωση των μνημονίων. Δεν περιμένω αρνητική αντίδραση από την Ελλάδα, διότι είμαστε καλοί φίλοι και τα μνημόνια είναι καλά τόσο για τη Βόρεια Μακεδονία όσο και για την Ελλάδα. Πιστεύω ότι εγκαίρως θα επικυρωθεί. Για μένα καθυστέρησαν δύο χρόνια, άρα δεν υπάρχει πρόβλημα, αν τα καθυστερήσουν άλλους τρεις, τέσσερις μήνες».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ