Αυστραλία: Αράχνες κάλυψαν με τον ιστό τους ολόκληρα χωράφια – Τι προκάλεσε το φαινόμενο

Ιστός αράχνης έχει καλύψει τα πάντα σε περιοχές της Βικτόρια στην Αυστραλία, σε ένα φαινόμενο που εκδηλώθηκε έπειτα από σφοδρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες. Οι κάτοικοι στην περιοχή Γκίπσλαπ λένε πως είναι πολύ εντυπωσιακό αυτό το θέαμα όπου ιστός αράχνης ο οποίος μοιάζει με πέπλο, είχε σκεπάσει τα πάντα μέρες μετά τις έντονες βροχοπτώσεις. Σε ένα σημείο ο ιστός που σκέπαζε έναν δρόμο ήταν μήκους ενός χιλιομέτρου. Ειδικοί λένε ότι οι ιστοί αυτοί δημιουργούνται σαν τακτική επιβίωσης των αραχνών, οι οποίες ρίχνουν μετάξι για να σκαρφαλώσουν σε υψηλότερο σημείο.

Ο δρ. Κεν Γουόλκερ, ανώτερος επιμελητής εντόμων από το Mουσείο της Βικτόρια, είπε ότι ήταν πιθανό εκατομμύρια αράχνες να είχαν ρίξει ιστό στα γύρω δέντρα. Οι αράχνες που ζουν στο έδαφος πρέπει να φύγουν πολύ γρήγορα. Το μετάξι καλύπτει τη βλάστηση και έτσι αυτές ανεβαίνουν προς τα επάνω” είπε ο μελετητής στην εφημερίδα The Age .

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι αυτό δημιούργησε μεγάλα, εντυπωσιακά πέπλα που κάλυπταν το βρεγμένο έδαφος μεταξύ των πόλεων.

Τοπική σύμβουλος είπε είχε πάει να ελέγξει την κατάσταση μετά τις πλημμύρες και εντυπωσιάστηκε με το φυσικό φαινόμενο. Τόνισε ότι είχε δει και παλαιότερα αυτό το φαινόμενο αλλά όχι σε τέτοια κλίμακα. “Δεν ήταν τρομακτικό. Ήταν όμορφο. Ήταν όλα καλυμμένα με αυτόν τον όμορφο ιστό, όλα τα δέντρα και οι φράχτες” είπε στο BBC.

Οι λεπτεπίλεπτοι αυτοί ιστοί αναμένεται να διαλυθούν αργότερα μέσα στην εβδομάδα. Οι ντόπιοι λένε ότι το αιθέριο θέαμα ήταν πολύ όμορφο μετά τις καταστροφικές καιρικές συνθήκες που βίωσαν τις προηγούμενες ημέρες. Δυνατές βροχές και ισχυροί άνεμοι έπληξαν μεγάλα τμήματα της Βικτόρια, προκαλώντας πλημμύρες και εκτεταμένες ζημιές την περασμένη εβδομάδα. Δύο άτομα βρέθηκαν νεκρά στο αυτοκίνητό τους σε ξεχωριστά περιστατικά. Οι Αρχές χαρακτήρισαν την καταιγίδα ως καταστροφή ενώ εκατοντάδες σπίτια στην Πολιτεία παρέμειναν χωρίς ρεύμα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ