Ένταση στη συνάντηση Μπάιντεν-Πούτιν – Τσακωμός και σπρωξίματα δημοσιογράφων από τη ρωσική ασφάλεια

Ένταση επικράτησε μέσα στην αίθουσα της βίλας La Grange όπου συναντήθηκαν οι πρόεδροι των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, όταν οι Ελβετοί αξιωματούχοι που έχουν διοργανώσει την εκδήλωση, προσπάθησαν να συγκεντρώσουν τους δημοσιογράφους, οι οποίοι βρίσκονταν μέσα και έξω από τη βιβλιοθήκη. Οι φωτογράφοι και οι ρεπόρτερ άρχισαν να σπρώχνονται και να φωνάζουν μεταξύ τους.

Οι πρόεδροι και οι αντιπροσωπείες τους παρακολουθούσαν το σκηνικό χάους που στήθηκε μπροστά τους όπως ανταποκριτές διεθνών Μέσων προσπαθούσαν να βρουν μια θέση για να καταγράψουν τα στιγμιότυπα. Αξιωματούχοι και άνδρες ασφαλείας προσπαθούσαν να περιορίσουν τους δημοσιογράφους πίσω από το σχοινί ενώ εκείνοι σπρώχνονταν μεταξύ τους. Αφού πήραν τα στιγμιότυπα που ήθελαν ένας αξιωματούχος τους κάλεσε να φύγουν.

Ακολούθησαν νέα σκηνικά απείρου κάλλους με άνδρες ασφαλείας της Ρωσίας, όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια του Politico που καλύπτει τα θέματα του Λευκού Οίκου Ανίτα Κούμαρ, να σπρώχνουν τους δημοσιογράφους για να βγουν από την αίθουσα λόγω έλλειψης χώρου και οργάνωσης. Η διαμάχη ανάμεσα στους δημοσιογράφους ήταν η πιο χαοτική που έχω δει σε εννιά χρόνια προεδρικών γεγονότων” τόνισε η Κούμαρ προσθέτοντας πως “άνδρες της ρωσικής ασφάλειας φώναζαν σε δημοσιογράφους να βγουν έξω και άρχιζαν να τους σπρώχνουν. Δημοσιογράφοι και αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου φώναζαν στη ρωσική ασφάλεια να μην μας αγγίζει” επεσήμανε η Κούμαρ που πρόσθεσε ότι την έσπρωξαν αρκετές φορές. Οι δύο πρόεδροι παρακολουθούσαν μέσα σε μία αμήχανη σιωπή, καθώς κάθονταν ελάχιστα μέτρα μακριά από το “ποδοπάτημα”, σημείωσε η δημοσιογράφος που είπε ότι έδειχναν να διασκεδάζουν από το σκηνικό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ