Γαλλία: H στιγμή που ο Μακρόν δέχεται χαστούκι από πολίτη – Δύο συλλήψεις – BINTEO

Μία πολύ δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στο Ντρομ ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2022. Σε βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου, φαίνεται ο Γάλλος πρόεδρος να πλησιάζει τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί, προκείμενου να τους χαιρετήσει.

Ένας άνδρας με πράσινο μπλουζάκι, γυαλιά και μάσκα προσώπου ΄φώναξε «Κάτω η Μακρονία» (“A Bas La Macronie”) και χαστούκισε με δύναμη τον Εμανουέλ Μακρόν. Αμέσως η φρουρά του Γάλλου προέδρου τον ακινητοποίησε.

Δύο άνθρωποι συνελήφθησαν σε σχέση με το περιστατικό, σύμφωνα με όσα μετέδωσαν το τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV και το ραδιοφωνικό δίκτυο RMC. Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ μίλησε για προσβολή στη δημοκρατία.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε ενώ ο Μακρόν βρισκόταν σε επίσκεψη στην περιοχή Ντρομ στη νοτιοανατολική Γαλλία, όπου συναντήθηκε με εστιάτορες και φοιτητές για να μιλήσουν σχετικά με το πώς η ζωή επιστρέφει στην κανονικότητα μετά την επιδημία Covid-19.

Η γαλλική προεδρία ανέφερε ότι υπήρξε μια «απόπειρα χαστουκιού» εναντίον του Μακρόν, χωρίς να σχολιάσει περαιτέρω. Η ταυτότητα του άνδρα που χαστούκισε τον Εμανουέλ Μακρόν και τα κίνητρά του δεν έχουν αποσαφηνιστεί.

Καθώς χαστουκίζει τον πρόεδρο της Γαλλίας, ο άνδρας ακούγεται να φωνάζει “Montjoie Saint Denis”, που ήταν η πολεμική ιαχή των γαλλικών στρατευμάτων όταν η χώρα βρισκόταν υπό βασιλεία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ