Τροχαίο σοκ στη Βρετανία: Πώς 87χρονη οδηγός παρέσυρε τρεις ανθρώπους

Μία 87χρονη γυναίκα θεωρείται η πιο ηλικιωμένη επικίνδυνη οδηγός στη Βρετανία αφού παρέσυρε τρεις ανθρώπους ενώ έκανε αναστροφή με το αυτοκίνητό της σε ένα κέντρο κήπου. Η Πολίν Χέινς έπεσε πάνω σε δύο γυναίκες και ένα αγόρι με το Mazda της ενώ έφευγε με μεγάλη ταχύτητα από ένα Κέντρο Κήπου στο Γουόρσεστερ.

Η 42χρονη μητέρα Νίκολα Γουέρ και ο 8χρονος γιος της Κάιλ περίμεναν στην ουρά για φαγητό όταν τους χτύπησε η οδηγός η οποία στην πορεία της παρέσυρε και αρκετούς εκθετικούς πάγκους. Στη συνέχεια, η γυναίκα με οπισθοδρόμηση διέσχισε έναν οπωρώνα όπου παρέσυρε και τρίτο άνθρωπο, την Ντόουν Γουόλτερς την οποία κάρφωσε σ’ ένα δέντρο. Η 42χρονη μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή στο νοσοκομείο του Μπίρμιγχαμ με αιμορραγία στον εγκέφαλο όπως επίσης και με ράγισμα στη σπονδυλική στήλη και τη λεκάνη, όπως έγραψε η Worcester News την εποχή του ατυχήματος, τον Αύγουστο πέρυσι. Ο γιος της υπέστη μώλωπες και ελαφρά διάσειση. Η Γουόλτερς, επίσης, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά από το ατύχημα δεν μπορούσε να περπατήσει και πονούσε διαρκώς.

Πώς έγινε το ατύχημα

Η Χέινς έκανε όπισθεν βγαίνοντας από τη θέση πάρκιν όταν ξαφνικά ανέπτυξε ταχύτητα οπισθοχωρώντας. Έκανε μανούβρα για να βγει από τον χώρο στάθμευσης και να φύγει από το κέντρο κήπου. “Δυστυχώς, όπως έκανε αναστροφή, κινήθηκε γρήγορα με την όπισθεν πέφτοντας πάνω σε ανθρώπους που περίμεναν έξω από το μαγαζί. Ένας από αυτούς ήταν η Νίκολα Γουέρ, που περίμενε να σερβιριστεί. Το όχημα συγκρούστηκε με έναν από τους πάγκους με αποτέλεσμα η Γουέρ και ο γιος της να πέσουν στο έδαφος. Ο γιος της δεν τραυματίστηκε. Η γυναίκα “συνέχισε να οδηγεί με την όπισθεν μέσα σε έναν οπωρώνα και εκεί ήταν το δεύτερο θύμα”, η κυρία Γουόλτερς, είπε η εισαγγελέας και πρόσθεσε ότι “το όχημα έκανε ακόμη οπισθοδρόμηση με ταχύτητα και συγκρούστηκε με τη Γουόλτερς καρφώνοντάς τη σε ένα δέντρο.”

Η συννυφάδα της Γουέρ είπε πως “η Νίκολα και ο ανιψιός μου χτυπήθηκαν από μία κυρία. Έγινε η αεροδιακομιδή της στο νοσοκομείο με πολλαπλά τραύματα, ενώ ευτυχώς ο ανιψιός μου γλύτωσε με μία διάσειση και μώλωπες. Η συννυφάδα μου πήγε στο νοσοκομείο με αιμορραγία στον εγκέφαλο, ράγισμα στη σπονδυλική στήλη και σπασμένη λεκάνη. Μετά τις μαγνητικές τομογραφίες εντόπισαν ότι έχει και ένα σπασμένο οστό στον λαιμό όπου έπρεπε να κάνουν επέμβαση προτού κάνουν ό,τι άλλο. Θα χρειαστεί βοήθεια να ξαναπερπατήσει αφού η λεκάνη της είναι σπασμένη σε δύο σημεία. Φορούσε κολλάρο και δεν μπορούσε ούτε της επιτρεπόταν να κινηθεί. Θέλουμε να ξέρουμε πώς μπόρεσε να συμβεί αυτό”.

Επίσης, η Γουόλτερς μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βασίλισσα Ελισάβετ όπου νοσηλεύτηκε για φοβερά τραύματα προτού μεταφερθεί σε νοσοκομείο του Όσβεστρι. “Τα τραύματά της ήταν σοβαρά, Δεν μπορεί να περπατήσει, θα χρειαστεί επέμβαση. Πονάει διαρκώς, δεν μπορεί να κάνει τις καθημερινές της δραστηριότητες και έχει και άλλα τραύματα”, πρόσθεσε η εισαγγελέας. Η Χέινς δεν τραυματίστηκε, ενώ παρέδωσε την άδεια οδήγησης και δήλωσε στους δικαστές “δεν πρόκειται να οδηγήσω ξανά”

Η συνήγορος της οδηγού Μπελίντα Άρις δήλωσε πως ήταν ένα τραγικό ατύχημα. Η Χέινς αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης πέντε ετών το ανώτατο. Δόθηκε εγγύηση και τιμωρήθηκε με απαγόρευση οδήγησης ενώ η ποινή της θα ανακοινωθεί τον Ιούλιο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ