“Πόλεμος” στην Τουρκία για το Τζαμί στο Ταξίμ – Γιατί η Ακσενέρ κατηγορεί τον Ερντογάν για διχασμό

Επίθεση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το τζαμί στο Ταξίμ εξαπέλυσε η πρόεδρος του «Καλού Κόμματος» Μεράλ Ακσενέρ. Η ακροδεξιών πεποιθήσεων πολιτικός κατηγόρησε τον Τούρκο Πρόεδρο και το κόμμα για διχασμό λέγοντας πως «τα τεμένη δεν χτίζονται για καταφέρνουν νίκες στους υποστηρικτές σου και ήττες στους αντιπάλους σου».

«Δυστυχώς, η Τουρκία διέπεται από μια διχαστική νοοτροπία που στόχο έχει να χωρίσει το έθνος ακόμη και κατά τα εγκαίνια ενός τζαμιού», είπε χαρακτηριστικά η κα. Ακσενέρ.

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε την αρρώστια του Ερντογάν και της ομάδας του που θέλει προκαλέσει έχθρα ακόμη και στο σπίτι του Αλλάχ, όπου όλοι είναι ίσοι και ενωμένοι», επισήμανε ακόμη η επικεφαλής του “Iyi Parti” σπεύδοντας να μιλήσει σε πρώτο πρόσωπο προς τον πρόεδρο της γείτονος. «Ερντογάν, επίτρεψέ μου να σου υπενθυμίσω για άλλη μια φορά ότι τα τζαμιά είναι χτισμένα έτσι ώστε οι πιστοί να μπορούν να ασκούν τα λατρευτικά τους καθήκοντα. Δεν χτίζονται για καταφέρνουν νίκες στους υποστηρικτές σου και ήττες στους αντιπάλους σου. Αυτό είναι το σπίτι του Θεού. Δεν μπορεί να μετατραπεί σε μέρος για βρώμικους υπολογισμούς», είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του “Iyi Parti”. 

Και καταλήγοντας υπογράμμισε: «Τα τζαμιά είναι δικά μας. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιείς τους πολίτες μας που προσεύχονται στο Τζαμί του Ταξίμ για τους δικούς σου πολιτικούς υπολογισμούς».

Η Μεράλ Ακσενέρ ισχυρίστηκε ότι έλαβε πρόσκληση για τα εγκαίνια, αλλά δεν μπορούσε να παρευρεθεί με την αιτιολογία ότι είχε άλλο πρόγραμμα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ