Τουρκικός Τύπος για συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου: “Η διπλωματία της αγκαλιάς” και “Αγκαλιές στην Αθήνα”

«Η διπλωματία της αγκαλιάς». Μ’ αυτόν τον πρωτοσέλιδο τίτλο υποδέχθηκε η τουρκική εφημερίδα “Karar” τη συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου στην Αθήνα, φιλοξενώντας παράλληλα φωτογραφία από τη “μετωπική” των δύο ανδρών τον περασμένο Απρίλιο στην Άγκυρα. Στο ίδιο μοτίβο κινείται και η αντιπολιτευτική Cumhuriyet που τιτλοφορείται: «Αγκαλιές στην Αθήνα».

Σε γενικότερο πλαίσιο, αν δει κανείς τα τουρκικά ΜΜΕ, θα διαπιστώσει ότι οι γείτονες αποτιμούν θετικά την επίσκεψη Τσαβούσογλου στη Θράκη, αλλά και τις επαφές του τόσο με τον Έλληνα ομόλογό του όσο και με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Φιλοκυβερνητικές και μη εφημερίδες κάνουν λόγο για θετικό κλίμα και για πρόοδο στις σχέσεις των δύο χωρών.

«Θετική συνάντηση», είναι ο τίτλος της “Milliyet”, ενώ η “Hurriyet” αναφέρει: «Οι πόρτες με την Ελλάδα άνοιξαν». Και αυτά τη στιγμή που η “Sabah” στέκεται στη συμφωνία των δύο χωρών για τα πιστοποιητικά εμβολίων. «Απόφαση αμοιβαίας αναγνώρισης πιστοποιητικών εμβολίων με την Ελλάδα», είναι ο τίτλος της εφημερίδας χαρακτηριστικά.

Δείτε τα πρωτοσέλιδα:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ