“Κλείδωσε” η συνάντηση Μπάιντεν-Πούτιν – Τι ανακοίνωσαν Λευκός Οίκος και Κρεμλίνο

“Κλείδωσε” η συνάντηση ανάμεσα στον Τζο Μπάιντεν και τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, ο πρόεδρος των ΗΠΑκαι ο Ρώσος πρόεδρος θα συναντηθούν στις 16 Ιουνίου στη Γενεύη.

“Σύμφωνα με την επιτευχθείσα συμφωνία, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα πραγματοποιήσει συνομιλίες με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στη Γενεύη στις 16 Ιουνίου”, αναφέρει από την πλευρά του το Κρεμλίνο.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Tass, θα είναι η πρώτη κατ’ ιδίαν συνάντηση Μπάιντεν-Πούτιν μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Το ταξίδι του Πούτιν στη Γενεύη θα είναι η πρώτη επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου σε ξένη χώρα από τον Ιανουάριο του 2020, όταν είχε ταξιδέψει στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη. “Οι διμερείς σχέσεις, η στρατηγική σταθερότητα, η επίλυση περιφερειακών συγκρούσεων και συνεργασία για την καταπολέμηση της πανδημίας θα είναι μεταξύ των θεμάτων που σκοπεύουν να συζητήσουν οι πρόεδροι της Ρωσίας και των ΗΠΑ, κατά τη συνάντησή τους στη Γενεύη στις 16 Ιουνίου” αναφέρει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πούτιν 

Οι λεπτομέρειες της συνάντησης Πούτιν -Μάιντεν που θα πραγματοποιηθεί στην Γενεύη στις 16 Ιουνίου επίκειται να συμφωνηθούν, δήλωσε στη συνέχεια στο TASS ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

“Οι λεπτομέρειες επίκειται να συμφωνηθούν”, ήταν η απάντηση που έδωσε ο Πεσκόφ όταν ρωτήθηκε αν οι συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν τετ-α τετ ή με την συμμετοχή αντιπροσωπειών, και αν η συνάντηση αυτή κορυφής θα είναι περιορισμένη ως προς τον χρόνο της διάρκειάς της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ