Γερμανία: Παραιτήθηκε υπουργός της Μέρκελ έπειτα από κατηγορίες για λογοκλοπή στο διδακτορικό της

Λίγους μήνες πριν από τις εθνικές εκλογές στη Γερμανία, η υπουργός Οικογένειας της καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ, Φραντσίσκα Γκίφεϊ, ανακοίνωσε την παραίτησή της, έπειτα από κατηγορίες ότι μέρη της διδακτορικής της διατριβής είναι αποτέλεσμα λογοκλοπής.

Σύμφωνα με το περιοδικό Focus, η 43χρονη σοσιαλδημοκράτης (SPD), η οποία είναι Πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης του Βερολίνου και υποψήφια Δήμαρχος-Κυβερνήτης του κρατιδίου της πρωτεύουσας, γνωρίζει ήδη ότι το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου αποφάσισε να αφαιρέσει τον διδακτορικό τίτλο της, ο οποίος της απονεμήθηκε το 2010.

Τον Φεβρουάριο του 2019 έγινε γνωστό ότι η διατριβή της Γκίφεϊ βρισκόταν υπό εξέταση από το Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, λόγω υποψίας για λογοκλοπή. Η έρευνα ολοκληρώθηκε στο τέλος του 2019 με διατύπωση μομφής, με τη 43χρονη σοσιαλδημοκράτη να ανακοινώνει το 2020, πως στο εξής δεν θα χρησιμοποιεί τον τίτλο. Όμως η έρευνα επαναλήφθηκε και κατέληξε στην ακύρωση του διδακτορικού της τίτλου.

Σύμφωνα πάντως με την εκπρόσωπο του SPD Βερολίνου Κλαούντια Κίντσερ, η Φραντσίσκα Γκίφεϊ παραμένει υποψήφια του κόμματος για τη Δημαρχία στις κρατιδιακές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν μαζί με τις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές στις 26 Σεπτεμβρίου. Στις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις το SPD βρίσκεται στην δεύτερη θέση, περίπου τρεις μονάδες πίσω από τους Πράσινους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ