Βέλγιο: Στα 97 του πέθανε ο πρώτος που είχε εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού

Σε ηλικία 97 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο Ζος Ερμάν, ο πρώτος Βέλγος που εμβολιάστηκε κατά του COVID, με τον θάνατό του να αποδίδεται σε γηρατειά, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης Πουρς, στη Φλάνδρα, όπου διέμενε ο ηλικιωμένος.

Ο Ζος Ερμάν εμβολιάστηκε στις 22 Δεκεμβρίου σύμφωνα με το vrt.be και εξέφραζε τη χαρά του και την αισιοδοξία του ότι θα έφθανε τα 100 χάρη στο εμβόλιο. Δεν κατάφερε να φθάσει τα 100. Τον πρόλαβε ο χρόνος. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Κοέν Βαν ντεν Χέβελ. ο Ερμάν αποκοιμήθηκε το πρωί και έφυγε ήρεμα στον ύπνο του στο κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων όπου διέμενε. Πριν από λίγο καιρό είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο με προβλήματα υγείας. Λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του, ο οργανισμός του είχε εξασθενήσει. Ομως, πριν από λίγες ημέρες του επετράπη να επιστρέψει στον οίκο ευγηρίας και εκεί πέθανε σήμερα το πρωί. “Όχι από κορονοϊό, αλλά από προχωρημένη ηλικία” είπε ο δήμαρχος.

Ήταν ο πρώτος άνθρωπος στο Βέλγιο που εμβολιαζόταν κατά του κορονοϊού και έγινε παγκοσμίως γνωστός. Δεν νόσησε ποτέ από τον ιό και ακολουθούσε πιστά τα μέτρα προστασίας.

Πηγή: vrt.be, lesoir.be

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ