Ερντογάν σε Μέρκελ: Η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες

Τηλεδιάσκεψη με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, είχε την Τετάρτη ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατηγόρησε την Ελλάδα ότι συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες και υποστήριξε ότι στο Αιγαίο συνεχίζονται οι παράνομες επαναπροωθήσεις που είναι εναντίον τους διεθνούς δικαίου και των συνειδήσεων. Επίσης ανέφερε ότι η Τουρκία διατηρεί νηφάλια στάση για να διατηρηθεί η θετική ατζέντα. Ως προς τις σχέσεις Τουρκίας – Ε.Ε., ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι δεν πρέπει να χαθεί η δυναμική.

«Σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να χαθεί η δυναμική που έχει επιτευχθεί στις σχέσεις Τουρκίας- ΕΕ, ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι η Ελλάδα συνέχισε τις προκλητικές ενέργειες, ότι τα περιστατικά επαναπροωθήσεων στο Αιγαίο- που είναι ενάντια στο διεθνές δίκαιο και τη συνείδηση- αυξήθηκαν και ότι η Τουρκία, παρόλα αυτά, διατήρησε τη συγκρατημένη στάση της, προκειμένου να προστατευθεί η θετική ατζέντα», αναφέρει η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας για την τηλεδιάσκεψη με τη Μέρκελ.

Επιπλέον, ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, για τη σταθερότητα στη Λιβύη και είπε στην Μέρκελ ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί με το Βερολίνο σε αυτό το πλαίσιο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ