Πρίγκιπας Φίλιππος: Αυτή είναι η αιτία θανάτου – Τι αναφέρει ο γιατρός του στο πιστοποιητικό

Το πιστοποιητικό θανάτου του πρίγκιπα Φίλιππου αναφέρει ότι πέθανε λόγω γήρατος. Ο δούκας του Εδιμβούργου πέθανε σε ηλικία 99 ετών τον περασμένο μήνα. Χθες, δόθηκε στη δημοσιότητα το επίσημο πιστοποιητικό θανάτου.

Το μόνο που αναφέρεται ως αιτία είναι η μεγάλη ηλικία. Ο επικεφαλής των ιατρών του Παλατιού, Sir Huw Thomas, υπογράφει το πιστοποιητικό και όπως αναφέρει η Dailymail, ο εν λόγω όρος γίνεται δεκτός αν ο ασθενής είναι άνω των 80 ετών και αν ο γιατρός έχει αναλάβει προσωπικά τον ασθενή για μεγάλο χρονικό διάστημα, παρατηρώντας τη σταδιακή μείωση των δεικτών υγείας του.

Έτσι, υποδηλώνεται ότι δεν υπήρχε άλλη αναγνωρίσιμη ασθένεια ή τραυματισμός που συνέβαλε στο θάνατο, συμπεριλαμβανομένης της καρδιακής κατάστασης που τον ανάγκασε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση λίγες εβδομάδες πριν πεθάνει, σύμφωνα με την Daily Telegraph, η οποία έλαβε το πιστοποιητικό.

Ο θάνατος του Δούκα καταγράφηκε στο Βασιλικό Δήμο του Windsor και στο Maidenhead από τον ιδιωτικό γραμματέα του, Archie Miller-Bakewell, στις 13 Απριλίου, τέσσερις ημέρες μετά τον θάνατό του. Το πιστοποιητικό δίνει ένα νεύμα στην ελληνική κληρονομιά του Δούκα, καθώς και στο δικό του επώνυμο, Mountbatten, το οποίο λέγεται ότι αγωνίστηκε για να χρησιμοποιήσει η βασιλική οικογένεια. Παραθέτει το πλήρες όνομα του Δούκα ως: «Η Αυτού Μεγαλειότης ο Πρίγκιπας Φίλιππος, ο Δούκας του Εδιμβούργου γνωστός ως Πρίγκιπας Φίλιππος της Ελλάδας και της Δανίας, παλαιότερα γνωστός ως Philip Mountbatten». Το πιστοποιητικό αναφέρει το επάγγελμά του ως «Ναυτικός αξιωματικός», καθώς είχε μια επιτυχημένη καριέρα, για την οποία ήταν εξαιρετικά περήφανος και «Πρίγκιπας του Ηνωμένου Βασιλείου»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ