Ανείπωτη τραγωδία στην Ινδία: Πυρκαγιά σε νοσοκομείο αναφοράς για ασθενείς με κορονοϊό – 18 νεκροί – ΒΙΝΤΕΟ

Πυρκαγιά ξέσπασε σε ΜΕΘ νοσοκομείου αναφοράς για ασθενείς με κορονοϊό στην Ινδία. Σύμφωνα με την αστυνομία, τουλάχιστον 16 ασθενείς με κορονοϊό και δύο νοσοκόμες έχουν χάσει τη ζωή τους. Στο τετραώροφο νοσοκομείο στην Μπαρούτς, στο δυτικό ομόσπονδο κράτος Γκουτζάρατ, νοσηλεύονταν περίπου 50 ακόμη ασθενείς όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

Ο απολογισμός των θυμάτων ανέρχεται σε 18 νεκρούς, «συμπεριλαμβανομένων 16 ασθενών και δύο νοσοκόμων», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ρατζεντρασίνχ Τσουντασάμα, αξιωματικός της αστυνομίας Η φωτιά έχει κατασβεστεί. «Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας υποδεικνύουν ότι η φωτιά εκδηλώθηκε εξαιτίας βραχυκυκλώματος σε ΜΕΘ του νοσοκομείου», διευκρίνισε ο αξιωματικής της αστυνομίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται τραγωδία σε νοσοκομείο της Ινδίας, την ώρα που η χώρα έχει “γονατίσει” από την πανδημία του κορονοϊού. Την 23η Απριλίου, φωτιά στη Μουμπάι στοίχισε τη ζωή σε 13 ασθενείς με την COVID-19. Μερικές ημέρες αργότερα, 22 άνθρωποι υπέκυψαν εξαιτίας άλλης πυρκαγιάς σε νοσοκομείο, επίσης στο ομόσπονδο κράτος Μαχαράστρα.

Στο ίδιο ομόσπονδο κράτος, 29 ασθενείς με κορονοϊό πέθαναν σε νοσοκομείο όταν διακόπηκε η χορήγηση του οξυγόνου στις συσκευές μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής στις οποίες είχαν διασωληνωθεί εξαιτίας διαρροής.

Το σύστημα υγείας της Ινδίας υποχρηματοδοτείται εδώ και δεκαετίες και η πανδημία έχει προκαλέσει φοβερές ελλείψεις σε οξυγόνο, φάρμακα και νοσοκομειακές κλίνες. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάποιες περιοχές, ασθενείς πεθαίνουν στις πύλες νοσοκομείων. Σήμερα ανακοινώθηκε πως τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν πάνω από 400.000 κρούσματα του SARS-CoV-2, παγκόσμιο ρεκόρ, ενώ υπέκυψαν 3.523 με την COVID-19 το ίδιο διάστημα. Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού έχει φθάσει τους 211.853 νεκρούς επί συνόλου 19,1 και πλέον εκατομμυρίων μολύνσεων. Ειδικοί εκτιμούν πως οι πραγματικοί αριθμοί είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ