Κορονοϊός – Ινδία: Πληροφορίες για νεκρό Έλληνα σε ξενοδοχείο

Ένας Έλληνας βρίσκεται μεταξύ των θυμάτων του κορονοϊού στην Ινδία που τις τελευταίες μέρες δέχεται ανελέητο χτύπημα από τον ιό. Σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο Έλληνας εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε δωμάτιο ξενοδοχείου με τους συμπατριώτες μας που ζουν και εργάζονται στη χώρα να περιγράφουν με μελανά χρώματα τη δραματική κατάσταση που επικρατεί.

«Τα νοσοκομεία απ’ ό,τι ακούμε εξακολουθούν να είναι γεμάτα. Το να βρεις κρεβάτι είναι δύσκολο, εξακολουθούν να υπάρχουν βασικές ελλείψεις σε οξυγόνο σε φάρμακα», αναφέρει η Πολίνα Παπακώστα.

Η κατάσταση στην Ινδία είναι δραματική και η ανάγκη οξυγόνου μεγαλύτερη από ποτέ. Η Πολίνα Παπακώστα είναι μια από τους 50 περίπου Έλληνες που ζουν στην αχανή χώρα των 1,36 δισ. κατοίκων.

Η ίδια επισημαίνει ότι «στην πολυκατοικία εδώ που είμαστε από γνωστούς, που ψάχνουνε, ο ένας ρωτάει τον άλλον, είμαστε στο σημείο που ψάχνουν συγγενείς οξυγόνο. Συνέχεια έχεις μηνύματα που μπορώ να βρω οξυγόνο, που μπορώ να βρω ρεντεσιβίρη, που μπορώ να βρω το τάδε φάρμακο, που μπορούμε να βρούμε κρεβάτι». Η Ελληνίδα οικονομολόγος ζει με την οικογένειά της στη μεγαλούπολη Μουμπάι, μια από τις πόλεις που βρίσκονται στη δίνη της πανδημίας.

«Στο 1ο κύμα απλά άκουγες ιστορίες γενικά, τώρα μαθαίνεις από ανθρώπους στο κοντινό σου περιβάλλον να αρρωσταίνουν. Πολλοί νέοι και χωρίς προβλήματα αρρωσταίνουν και μάλιστα σχετικά βαριά. Επομένως είναι ανησυχητική η κατάσταση», προσθέτει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ