Μπαλί: Σάλος με το βίντεο δύο YouTuber με ψεύτικη μάσκα – Αντιμέτωποι με απέλαση

Δύο YouTuber αντιμετωπίζουν απέλαση από το Μπαλί επειδή έκαναν ένα βίντεο με μια φάρσα, στο οποίο απεικονίζεται η μία εξ αυτών να παραβιάζει τους τοπικούς νόμους για τις μάσκες λόγω του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN, ο Josh Paler Lin και η Leia Se δεν έχουν πια στη διάθεσή τους τα διαβατήριά τους, τα οποία κατασχέθηκαν από τις Αρχές.

Πλέον κινδυνεύουν να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την Ινδονησία ως αποτέλεσμα του βίντεο. Στο κλιπ, η Se προσπαθεί να μπει σε ένα μανάβικο, αλλά ο φύλακας την απαγορεύει την είσοδο επειδή δεν φοράει μάσκα προσώπου. Στη συνέχεια ζωγραφίζει μια μάσκα στο πρόσωπό της και μπαίνει πάλι στο κατάστημα.

Το βίντεο, το οποίο δημοσιεύτηκε στις 22 Απριλίου, έγινε viral. Η Lin έχει 3,4 εκατομμύρια συνδρομητές στο YouTube. Η Ινδονησία έχει αυστηρούς κανόνες για τη χρήση μάσκας και εξίσου αυστηρές τιμωρίες για τους παραβάτες.

Η αστυνομία επιτρέπεται να εκδίδει πρόστιμα στο πρώτο αδίκημα και να απελάσει αλλοδαπούς στο δεύτερο αδίκημα. Αν και αυτό ήταν το πρώτο γνωστό αδίκημα των δύο influencer, η δημοσιότητα που έλαβε το περιστατικό, έκανε τις αρχές του Μπαλί να λάβουν δραστικά μέτρα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ