Ερντογάν σε Μπάιντεν: Συμμορίες Αρμενίων διέπραξαν σφαγές σε τουρκικά εδάφη

Επίθεση στον Αμερικανό Πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν εξαπέλυσε πριν από λίγο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγες ώρες μετά την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων. “Ο Μπάιντεν χρησιμοποίησε αβάσιμες και άδικες δηλώσεις”, είπε ο Πρόεδρος της Τουρκίας μετά το πέρας του υπουργικού Συμβουλίου, όπου σύμφωνα με τη Sabah υποστήριξε ότι “συμμορίες Αρμενίων, στις οποίες συμμετείχαν τουλάχιστον 150.000 με 300.000 άτομα, διέπραξαν σφαγές σε τουρκικά εδάφη”. Επιπλέον είπε ότι σε συνεργασία με ρωσικές δυνάμεις πολεμούσαν κατά της Τουρκίας και οι αρχές της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, έλαβαν μέτρα προφύλαξης.

“Η έρευνα των γεγονότων και η αποκάλυψη της αλήθειας είναι δουλειά των ιστορικών, όχι των πολιτικών. Αυτοί που υποστηρίζουν τα ψέματα των Αρμενίων, προσπαθούν να καλύψουν τη ντροπή της δικής τους ιστορίας”, είπε ακόμη ο Πρόεδρος της Τουρκίας, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι μιλά με στοιχεία “σε αντίθεση με τον Μπάιντεν”.

Μάλιστα, συμπλήρωσε πως η χώρα του έχει πάνω από ένα εκατομμύριο έγγραφα στα αρχεία της που σχετίζονται με τα γεγονότα του 1915. Κάλεσε δε τις αρχές των ΗΠΑ να ταξιδέψουν στην Τουρκία και να επιθεωρήσουν τα στοιχεία που αφορούν στο 1915.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ