Απάτη με bitcoin στην Τουρκία: Ανθρωποκυνηγητό από την Άγκυρα για τον CEO της Thodex

Διεθνές ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του ιδρυτή μίας εκ των μεγαλύτερων πλατφορμών bitcoin που τερμάτισε τις πληρωμές προς τους πελάτες και διέφυγε από τη χώρα, έχουν εξαπολύσει οι τουρκικές Αρχές. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει εκδώσει “κόκκινη ειδοποίηση” σύμφωνα με την οποία η Ιντερπόλ θα βοηθήσει να βρεθεί και να επιστραφεί ο διευθύνων σύμβουλος της Thodex Φαρούκ Φατίχ Οζέρ από την Αλβανία στην Τουρκία, ανέφερε την Παρασκευή το πρακτορείο Anadolu, την ώρα που η τουρκική αστυνομία ανακοίνωνε τη σύλληψη 62 ατόμων σε οκτώ πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Κωνσταντινούπολης, όπου εδρεύει η Thodex, ενώ 16 άλλοι παραμένουν ελεύθεροι.

Σε δήλωση από άγνωστη τοποθεσία την Πέμπτη, ο Οζέρ υποσχέθηκε να αποπληρώσει τους επενδυτές και να επιστρέψει στην Τουρκία για να αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη αργότερα. Η κυβέρνηση κινήθηκε για να μπλοκάρει τους λογαριασμούς της εταιρείας και η αστυνομία εισέβαλε στα κεντρικά της γραφεία στην Κωνσταντινούπολη.

Οι απώλειες θα μπορούσαν να φτάσουν τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την εφημερίδα Haberturk, και δικηγόρος των θυμάτων της απάτης είπε ότι τα χρήματα που επενδύθηκαν από περίπου 390.000 ενεργούς χρήστες είχαν «εξανεμιστεί».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ