Ο πρίγκιπας Φίλιππος μέσα από τα μάτια των παιδιών του – Το αφιέρωμα του BBC

Σε ειδικό αφιέρωμα του BBC συμμετείχαν τα τέσσερα παιδιά του πρίγκιπα Φίλιππου, αποτίοντας φόρο τιμής στον πατέρα τους. Οι συνεντεύξεις του πρίγκιπα Κάρολου, ης πριγκίπισσας Άννας, του πρίγκιπα Άντριου και του πρίγκιπα Εδουάρδου, προβλήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής, αφού ο πατέρας τους πέθανε την Παρασκευή το πρωί σε ηλικία 99 ετών.

Και οι τέσσερις μίλησαν για τη σχέση με τον Δούκα του Εδιμβούργου και για την εκπληκτική ζωή του. Τόσο η πριγκίπισσα Άννα όσο και ο αδελφός της πρίγκιπας Εδουάρδος είχαν δώσει συνέντευξη και στο ITV πριν από τον θάνατο του Φίλιππου, για να μεταδοθεί μετά. Η συνέντευξη της Άννας είχε μαγνητοσκοπηθεί πριν από δύο χρόνια, ενώ του Εδουάρδου το 2017, σύμφωνα με πηγή που μίλησε στη MailOnline. Και οι δύο μαγνητοσκοπήθηκαν στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Το BBC και το Παλάτι αρνήθηκαν να απαντήσουν πότε μαγνητοσκοπήθηκαν οι συνεντεύξεις των τεσσάρων παιδιών του Φίλιππου.

“Δεν άντεχε την ανοησία. Αν έλεγες κάτι που το θεωρούσε με οποιονδήποτε τρόπο αμφίσημο, θα έλεγε, “αποφάσισε”. Ίσως αυτό να έκανε κάποιον να διαλέγει προσεκτικά τα λόγια του. Ήταν πολύ καλός στο να σου δείχνει πώς να κάνεις τα πράγματα, να σε καθοδηγήσει σε πολλά πράγματα. Η ενέργειά του ήταν εκπληκτική, στο να στηρίζει τη μαμά μου και να το κάνει για μεγάλο διάστημα, και κατά έναν εκπληκτικό τρόπο μπορούσε να το κάνει για τόσο πολύ. Αυτό που έχει κάνει είναι ένα εκπληκτικό επίτευγμα”, είπε ο Κάρολος.

Από την πλευρά του, ο πρίγκιπας Άντριου είπε: “Όπως κάθε άλλη οικογένεια, οι γονείς σου πάνε στη δουλειά τη μέρα, αλλά το απόγευμα όπως κάθε άλλη οικογένεια, θα μαζευόμασταν. θα καθόμασταν στον καναπέ σαν ομάδα και θα διάβαζε σ’ εμάς”, ενώ η κόρη του πριγκίπισσα Άννα σημείωσε: “Φερόταν στον καθένα σαν ξεχωριστή προσωπικότητα και του προσέφερε τον σεβασμό που αισθανόταν ότι τους άξιζε ως προσωπικότητες. Καθώς μεγάλωνες, υπήρχαν πολλά να σου πει για τα πράγματα που είχε κάνει, οπότε μαθαίνεις τι συνέβαινε και τα πράγματα με τα οποία ασχολιόταν. Αλλά υπήρχε τεράστια ενθάρρυνση να κάνεις πράγματα και αρκετό περιθώριο να θέσεις εσύ τα δικά σου όρια, κάτι που ενδεχομένως δεν προσφέρεται σε πολλούς σήμερα. Πιστεύω αυτό που θα θυμάμαι περισσότερο από εκείνον είναι ότι πάντα ήταν εκεί. Και ότι ήταν ένας άνθρωπος που μπορούσε να κατεβάζει ιδέες και αν είχες προβλήματα θα μπορούσες να πας σε εκείνον και να ξέρεις ότι θα σε άκουγε και θα προσπαθούσε να σε βοηθήσει”.

Ο πρίγκιπας Εδουάρδος σημείωσε μεταξύ άλλων: “Ο πατέρας μου ήταν πάντα μια φοβερή πηγή υποστήριξης και ενθάρρυνσης, και καθοδήγησης σε όλη τη διάρκεια, και ποτέ δεν προσπαθούσε να περιορίσει οποιαδήποτε από τις δραστηριότητες ή οτιδήποτε θέλαμε να κάνουμε αλλά πάντα το ενθάρρυνε. Πάντα θα το θυμάμαι και θα τον ευχαριστώ γι’ αυτό”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ