Η κοπάνα τους βγήκε… “ξινή” – Πώς μια φάρσα μαθητών έβαλε σε καραντίνα ολόκληρη τάξη

Σε μπελάδες μπήκαν τρεις μαθητές στην Ελβετία, λόγω της ιδέας που σκαρφίστηκαν προκειμένου να κάνουν κοπάνα από το μάθημα. Οι μαθητές λυκείου Kirschgarten της Βασιλείας “πείραξαν” τα αποτελέσματα των τεστ κορονοϊού ώστε να φαίνονται θετικά, με αποτέλεσμα να μπει σε καραντίνα ολόκληρη η τάξη. Πώς το έκαναν; Σύμφωνα με δημοσίευμα της ελβετικής εφημερίδας Blick, παραποίησαν μηνύματα SMS από την ελβετική εφαρμογή ιχνηλάτησης επαφών με COVID-19.

Έτσι, αποφασίστηκε σχεδόν 25 μαθητές να τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό για περίπου 10 ημέρες, ενώ επηρεάστηκαν και αρκετοί καθηγητές.

Μετά την αποκάλυψη της φάρσας, τους οι τρεις μαθητές βρίσκονται αντιμέτωποι με πειθαρχικά μέτρα.

“Δεν είναι απλά μια παιδιάστικη φάρσα, είναι σοβαρό περιστατικό”, δήλωσε ο Ζιμόν Τίριτ, εκπρόσωπος των αρμόδιων υπηρεσιών εκπαίδευσης της Βασιλείας στην εφημερίδα Blick. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το σχολείο σκοπεύει να ξεκινήσει τις διαδικασίες που αφορούν σε παραποίηση “υγειονομικών εγγράφων”, αν και δεν σκοπεύει να αποβάλει τους μαθητές.

Ο Τίριτ είπε πως οι μαθητές μπορεί να είναι σε δύσκολη κατάσταση λόγω της πανδημίας, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την πράξη τους.

Πηγή φωτό: keystone

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ