ΠΟΥ: Δεν έχει επιβεβαιωθεί η αιτιώδης συνάφεια μεταξύ του εμβολίου της AstraZeneca και των θρόμβων

:Μια αιτιώδης συνάφεια μεταξύ του εμβολίου κατά του κορονοϊού της AstraZeneca και σπανίων περιστατικών θρομβώσεων με χαμηλά αιμοπετάλια «θεωρείται ευλογοφανής, όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί», ανέφερε η συμβουλευτική επιτροπή ασφάλειας των εμβολίων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Χρειάζονται εξειδικευμένες μελέτες προκειμένου να κατανοηθεί πλήρως η ενδεχόμενη σχέση μεταξύ του εμβολιασμού και των πιθανών παραγόντων κινδύνου, σημειώνουν ανεξάρτητοι ειδική σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την επανεξέταση των τελευταίων παγκόσμιων δεδομένων

«Είναι σημαντικό να σημειώσουμε πως αν και ανησυχητικά, τα περιστατικά υπό αξιολόγηση είναι πολύ σπάνια, με χαμηλούς αριθμούς να αναφέρονται μεταξύ των σχεδόν 200 εκατομμυρίων ατόμων που έχουν λάβει το εμβόλιο κατά της Covid-19 της AstraZeneca σε ολόκληρο τον κόσμο», επισημαίνει το πάνελ. Συμπλήρωσε πως θα συνεδριάσει εκ νέου την επόμενη εβδομάδα για να επαναξιολογήσει τα επιπλέον δεδομένα.

Βρετανία: 19 θάνατοι σε 79 αναφορές εμφάνισης θρόμβων αίματος

Οι υγειονομικές αρχές της Βρετανίας γνωστοποίησαν σήμερα πως έχουν διαπιστωθεί 19 θάνατοι ανθρώπων, οι οποίοι έκαναν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της AstraZeneca, σε συνολικά 79 περιστατικά θρομβώσεων που καταγράφηκαν.

Τα περιστατικά αφορούν 51 γυναίκες και 28 άνδρες ηλικίας 18-79 ετών, διευκρίνισε η διευθύντρια της ρυθμιστικής αρχής φαρμάκων MHRA, Τζουν Ρέιν.

Υπηρεσία Φαρμακευτικών Προϊόντων της Σουηδίας: Τα οφέλη από το εμβόλιο της AstraZeneca υπερτερούν του κινδύνου

Tα οφέλη από το εμβόλιο της εταιρείας AstraZeneca για την Covid-19 υπερτερούν του κινδύνου ανακοίνωσε η Υπηρεσία Φαρμακευτικών Προϊόντων της Σουηδίας, λίγες ώρες μετά τη συνέντευξή Τύπου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), στην οποία ανέφερε ότι διαπίστωσε μια πιθανή σύνδεση μεταξύ του εμβολίου αυτού και σπάνιων περιπτώσεων θρομβοεμβολών.

Η Σουηδία ανέστειλε τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca τον Μάρτιο, μετά τις αναφορές για αυτή τη σπάνια αλλά σοβαρή παρενέργεια, ενώ στη συνέχεια ξανάρχισε τους εμβολιασμούς, αλλά μόνο σε άτομα άνω των 65 ετών.

«Στηρίζουμε αυτό το συμπέρασμα, ότι τα οφέλη υπερτερούν του κινδύνου», είπε η Ούλα Βάντελ Λιμίνγκα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Στοκχόλμη.

Βέλγιο: Mόνο σε άτομα άνω των 55 ετών το εμβόλιο της AstraZeneca

Το Βέλγιο θα χορηγεί το εμβόλιο της AstraZeneca μόνο σε άτομα άνω των 55 ετών για ένα μήνα αναφέρει το RTL. Οι υπουργοί υγείας της χώρας αποφάσισαν να αναστείλουν τη χρήση του εμβολίου AstraZeneca για άτομα ηλικίας κάτω των 55 ετών, σημειώνει ο ομοσπονδιακός υπουργός υγείας Φρανκ Βαντενμπρούκε σε μέσα ενημέρωσης.

“Αυτό αλλάζει πολύ λίγα στην τρέχουσα εκστρατεία εμβολιασμού, η οποία θα συνεχιστεί αμείωτη”, ανέφερε στο VRT News επισημαίνοντας ότι «επί του παρόντος, εστιάζουμε στα άτομα άνω των 65 και σε άτομα που έχουν ορισμένες ασθένειες. Αυτοί είναι επίσης κυρίως ηλικιωμένοι. “

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ