ΗΠΑ: Ασύλληπτο ποσό για ένα σφραγισμένο Super Mario Bros του 1986 – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Τα βιντεοπαιχνίδια των περασμένων δεκαετιών έχουν αρχίσει τα τελευταία χρόνια να αποκτούν τεράστια αξία. Ειδικά όσοι έχουν καταφέρει να τα διατηρήσουν σε καλή κατάσταση, μπορούν πολύ εύκολα να τα μεταπουλήσουν, κερδίζοντας πολύ μεγάλα ποσά.

Μία τέτοια περίπτωση είδε τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας. Ο οίκος δημοπρασιών, Heritage Auctions, ο οποίος εδρεύει στο Ντάλας του Τέξας, με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε πως ένα σφραγισμένο αντίτυπο του Super Mario Bros. του 1986 για το Nintendo Entertainment System (NES) πωλήθηκε έναντι 660.000 δολαρίων (περίπου 555.000 ευρώ).

Η τιμή αυτή αποτελεί την υψηλότερη που έχει δοθεί ποτέ για ένα βιντεοπαιχνίδι. Το συγκεκριμένο αντίτυπο, το οποίο πωλήθηκε στο πλαίσιο της δημοπρασίας Comics & Comic Art, είχε κυκλοφορήσει για σύντομο χρονικό διάστημα το 1986, προτού η Nintendo αλλάξει τις συσκευασίες.

«Με δεδομένο ότι η παραγωγή του συγκεκριμένου video game ήταν τόσο σύντομη, η εύρεση ενός άλλου αντίτυπου σε παρόμοια κατάσταση είναι σαν αναζήτηση σταγόνας νερού στον ωκεανό. Ποτέ μην λέτε ποτέ» δήλωσε η Βελέρι ΜακΛέκι, επικεφαλής του τμήματος βιντεοπαιχνιδιών του οίκου Heritage Auctions.

Το βιντεοπαιχνίδι αγοράστηκε ως δώρο Χριστουγέννων το 1986, ωστόσο παρέμενε επί 35 χρόνια άθικτο σε συρτάρι γραφείου. «Έμεινε εκεί όλο αυτό τον καιρό, από τότε που το αγόρασα» ανέφερε ο πωλητής, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Η πώληση ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Αν και νομίζω ότι δεν πρέπει να μας σοκάρει πολύ. Ποιος δεν αγαπά τον Mario;» τόνισε η Βελέρι ΜακΛέκι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ